Artikel top billede

Test: Her er dommen over Office til smartphonen

Vi har testet smartphone-udgaven af Microsofts Office. Se dommen over den mobile kontorpakke.

Se også:

Sådan kan du få Office til din smartphone

Her er de gode kontorpakker til din smartphone

Mens kontorpakker på desktoppen i dag består af et overskueligt antal løsninger med Microsoft Office som den klart mest dominerende, er situationen på smartphone-fronten markant anderledes.

Her findes en række løsninger, der hver især forsøger at give et svar på, hvordan man bliver produktiv på farten. Løsninger som Documents To Go, OfficeSuite Pro, Quickoffice Pro og Smart Office er eksempler på de spillere, der forsøger at komme ind på det unge marked.

Der er også it-giganternes egne løsninger; Google satser på sin browser-baserede løsning, Apple på de tre apps Pages, Keynote og Numbers og Microsoft på en smartphone-udgave af Office-pakken.

Sidstnævnte er som udgangspunkt nok den mest interessante løsning for virksomhedsbrugerne. Det er Office-pakken, der findes på langt, langt de fleste desktoppe, og integrationen til SharePoint og Lync er også med til at øge potentialet i Microsofts egen løsning.

Microsoft Office på en smartphone med Windows Phone-styresystemet.

I øjeblikket findes Microsoft Office kun til Windows Phone-platformen, men selskabet har meddelt, at der kommer versioner til andre smartphone-styresystemer som iOS og Android, og der går også rygter om en udgave til iPad.

Microsoft Office er til denne artikel testet på en HTC Radar med Windows Phone 7.5.

Her er Microsofts store fordel

Se også:

Sådan kan du få Office til din smartphone

Her er de gode kontorpakker til din smartphone

I modsætning til en desktop-kontorpakke, giver det ikke den store mening at tale om en smartphone-kontorpakke isoleret set.

Det skyldes, at den praktiske anvendelse af kontorpakken sjældent vil handle om, at man opretter og færdiggør dokumenter, regneark og præsentationer på den lille skærm.

I stedet er det oplagt, at man foretager justeringer, tilføjer kommentarer og opretter noter, når man er på farten. Det er derfor afgørende, at kontorpakken på smartphonen er tænkt ind i en større sammenhæng.

Det er da også et af de helt store plusser ved Microsofts Office, der i den mobile udgave indeholder både OneNote, Word, Excel og PowerPoint.

Du kan naturligvis gemme filer lokalt på telefonen, men det er integrationen med Microsofts online-tjenester, der gør, at denne løsning skiller sig ud fra mængden.

Når du opretter et dokument direkte på telefonen, kan du selv vælge, hvor det skal gemmes, ligesom du også kan åbne og redigere dokumenter, der allerede ligger på et SkyDrive eller i SharePoint-miljøet på Office 365.

Har man et dokument liggende i skyen, finder man det også på smartphonen - og omvendt. Redigerer man så dokumentet på telefonen, er ændringerne naturligvis med, når man atter åbner dokumentet på desktop-computeren.

Det fungerer ganske gnidningsløst, og det mest geniale er måske, at man både kan synkronisere indholdet via Microsofts private og professionelle cloud-tjenester. Det er en praktisk mulighed, når man bruger telefonen både privat og i arbejdssammenhæng.

Der er for så vidt ikke noget unikt ved, at Microsofts mobile Office kan synkronisere med cloud-tjenester. Google Apps er født af samme koncept, og Apples iCloud, som blev lanceret for nogle måneder siden, lader dig også bruge skyen som omdrejningspunkt for at se og redigere dokumenter fra Mac'en, iPhonen og iPad'en.

Mens Googles løsning imidlertid endnu ikke byder på en fuldfed app, men derimod en browser-udgave, og Apples løsning primært understøtter Apples egne applikationer og formater (PDF-filer kan eksempelvis ikke gemmes i iCloud), er Microsofts smartphone-Office et fint sæt applikationer, der understøtter velkendte fil-formater og de Microsoft-teknologier, som rigtigt mange virksomheder benytter.

Design og brugervenlighed

Se også:

Sådan kan du få Office til din smartphone

Her er de gode kontorpakker til din smartphone

Microsoft Office på Windows Phone minder ikke meget om desktop-udgaven, og det er positivt; Microsoft har forstået at tage udgangspunkt i den mobile platform, hvor man navigerer via en touch-skærm i en begrænset størrelse.

Det betyder, at der er et begrænset antal funktioner til rådighed - eksempelvis at man kan ændre skriftstørrelser, farver, lave tekst i kursiv og den slags. Det er de mest nødvendige redskaber, og de fungerer efter hensigten.

Det er også godt tænkt, at de forskellige typer Office-dokumenter er markeret i forskellige farver - grøn for Excel, blå for Word, rød for Powerpoint.

Samtidig med, at det er med til at give et godt overblik over de aktuelle dokumenter og regneark, er der også en fin søgefunktion til at lede efter ting i gemmerne.

Brugergrænsefladen i selve Microsofts smartphone-styresystem er nok et spørgsmål om temperament. Kan man lide den, vil Office-applikationernes design nok også være kræs for ens øjne og fingre.

Kan man ikke - ja, så bliver det spændende at se, hvordan Microsofts bud på en Office-pakke til henholdsvis iOS og Android kommet til at tage sig ud.

Mail, kalender og samarbejde

Se også:

Sådan kan du få Office til din smartphone

Her er de gode kontorpakker til din smartphone

Med til Office-oplevelsen hører ikke mindst SharePoint, der er Microsofts bud på en samarbejdsløsning.

Det er omdrejningspunktet i rigtigt mange danske virksomheder i dag og dermed også et af de mest markante argumenter for at satse på Windows Phone-platformen, hvor det fungerer fint at deles om dokumenter. 

Eksempelvis kan man direkte fra smartphonen nemt oprette og se kommentarer til indholdet i et dokument, som andre så kan arbejde videre med fra en anden smartphone eller pc.

Mail- og kalender 
Office er også Microsofts Outlook- og kalender-applikation. 

Her vurderer vi umiddelbart ikke, at der overordnet set er mere eller mindre værdi i at benytte Microsofts smartphone-løsning end så mange andre platforme, der også understøtter Exchange. 

Til gengæld er unified communications-platformen Lync endnu et eksempel på de muligheder, der ligger i Microsofts tæt integrerede løsninger. 

Lync føjer endnu et plus til den samlede oplevelse af Microsoft Office på smartphonen.

Et konkret eksempel kunne være, at du sidder og redigerer i et dokument, som en af dine kolleger har foretaget nogle rettelser i.

Med en mobil udgave af Lync vil du så kunne se, om den pågældende kollega er online, og du kan kontakte ham via eksempelvis chat eller telefoni direkte fra dokumentet.

Her er dommen

Se også:

Sådan kan du få Office til din smartphone

Her er de gode kontorpakker til din smartphone

Microsofts Office-løsning til Windows Phone-styresystemet er overordnet set det måske bedste bud på, hvordan man kan blive produktiv på farten.

Ikke fordi applikationerne i sig selv er banebrydende eller markant anderledes end de andre smartphone-kontorpakker, der findes på markedet.

Nej, det skyldes, at Microsofts Office-løsning er en helt naturlig forlængelse af det Microsoft-miljø, som så mange danske virksomheder allerede har - med Office, Exchange og SharePoint som nogle af kerneteknologierne.

Office på Windows Phone spiller sammen med Microsoft-teknologierne, og det sker på en lækker, brugervenlig og effektiv måde.

Det helt store "men"

Men, for der er et ganske stort ‘"men" i denne sammenhæng, det er en oplevelse, der endnu kun er forbeholdt brugerne af Windows Phone-platformen.

Selvom der har været talt og skrevet meget om Windows Phone, er markedsandelen endnu kun på 1,5 procent ifølge den seneste globale opgørelse fra Gartner.

Microsoft har ganske vist afsløret, at Office vil komme til andre platforme på et tidspunkt, men i skrivende stund findes Office kun til Microsofts egen platform (OneNote findes til iOS).

Vi kan derfor heller intet sige om, hvor helhjertet et produkt, der bliver tale om, når Office på et tidspunkt også kommer til iOS og Android med flere.

Office til Windows Phone er et glimrende bud på, hvordan man kan blive produktiv på farten, og man kan kun håbe på, at det samme bliver tilfældet, når Microsoft-kontorpakken før eller siden også bliver klar til de andre smartphone-styresystemer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
PCI og cloud-sikkerhed: Strategi til beskyttelse af betalingsdata

Er din organisation klar til de nye PCI DSS 4.0-krav? Deltag i vores event og få indsigt i, hvordan du navigerer i compliance-udfordringerne i en cloud-drevet verden.

16. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, Aarhus: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

21. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, København: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

23. januar 2025 | Læs mere