Læs også:
Office 365 og Google Apps: Det kan de bruges til
Fra Exchange Server til Office 365: Her er dommen
Microsoft lancerede Office 365 for fem måneder siden og lagde dengang ikke skjul på, at det var en af selskabets helt store satsninger:
"Office 365 er kulminationen på mere end tyve års erfaringer med at levere verdensklasses produktivitets-løsninger til mennesker og virksomheder i alle størrelser," lød det fra selskabet.
Her et lille halvt år senere har selskabet opgraderet cloud-løsningen, meddeles det i et blogindlæg.
Det er i alt blevet til 30 opdateringer af Office 365, hvoraf den mest markante nok er understøttelse af SharePoint Business Connectivity Services, så brugerne kan integrere direkte med lokale forretningssystemer som CRM og ERP.
Denne funktionalitet har været en af de meget efterspurgte blandt brugere og potentielle brugere af Sharepoint i skyen - og til årets Sharepoint-konference i Los Angeles lovede Microsoft da også, BCS ville blive tilføjet inden længe.
"Du kan se det som en forbindelse fra din cloud-service til alle andre data-punkter ved hjælp af webservices," forklarede Sharepoint-boss Jared Spataro til Computerworld.
Af andre nyheder kan nævnes, at Office 365 nu er understøttet bedre på Windows Phone 7.5, så man kan tilgå og redigere Sharepoint-dokumenter fra smartphonen, og at der er forbedrede muligheder for at nulstille adgangskoder for administratoren.
Endelig er Microsoft nu klar med unified communications-løsningen Lync til Mac og flere forbedringer af Office Web Apps.
Sådan går det med Office 365 i Danmark
Microsoft Danmark oplyser til Computerworld, at der nu er godt 900 danske virksomheder på Office 365 og over 100.000 brugere på henholdsvis Office 365 og BPOS.
Blandt brugerne er B&O, SuperGros, ISS, A.P. Møller, Coloplast og Konica Minolta - men langt størstedelen af brugerne er mindre virksomheder.
Microsofts største cloud-konkurrent er Google Apps, der også efterhånden begynder at vinde indpas herhjemme.
Gartner har peget på, at Microsoft og Google nu er ligeværdige konkurrenter, når det alene handler om cloud-email.
Gartner vurderer, at cloud e-mail, der i dag har tre til fire procent af det samlede marked, vil udgøre omkring 20 procent i 2016 og 55 procent i 2020.
Du kan læse mere om fordele og ulemper ved de to løsninger her.
Læs også: