Ingeniører venter sejr over Intel i optionssag

De 75 danske ingeniører, som Intel fyrede, da selskabets lukkede i Danmark, kan se frem til at beholde deres aktieoptioner i selskabet. Deres sager mod Intel ligner til forveksling dem, selskabet netop har tabt til to HK-medlemmer, vurderer ingeniør-formand.

De ingeniører, der blev vist døren, da chipproducenten Intel lukkede i Danmark for to år siden, ser frem til storsejr over selskabet, som ikke ville lade de fyrede beholde deres aktieoptioner.

Optimismen kommer i kølvandet på Sø- og Handelsrettens dom over Intel i sagen, hvor to tidligere ansatte HK-medlemmer vandt retten til at beholde optionerne på Intel-aktier.

Ifølge formanden for Ansatte Ingeniørers Råd, Søren Skibstrup Eriksen, er der grund til at glæde sig på vegne af de 75 medlemmer af ingeniørforeningen, som også har lagt sag an mod Intel.

- Afgørelsen glæder os selvfølgelig meget. Det ser ud, som om at det, HK har bedt om, ligger tæt op af, hvad vi beder om. Så vi håber selvfølgelig, vores sag kommer til at køre på samme måde, som HK's har gjort, siger formanden.

Ingeniørforeningen, som organiserer en stor del af de 300 tidligere danske Intel-medarbejdere, får prøvet sagerne ved Sø- og Handelsretten til årsskiftet.

Værdien af dem afhænger dels af aktiekursen, når optionerne indløses, dels af den pris, medarbejderne oprindeligt gav for aktierne. Ifølge Søren Skibstrup Eriksen har de 75 medlemmer omkring en million aktier i Intel, men købsprisen varierer meget.

En aktie i Intel kostede op til weekenden 27,39 dollars. Det svarer til, at alle de tidligere Intel-ingeniørers aktier kan sælges for 190 millioner kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere