Artikel top billede

Betal ekstra og få en pc uden ubrugeligt crapware

ComputerViews: Hvorfor er det lige, at man skal betale ekstra penge for at slippe for al mulig crapware, som man ikke har bedt om og heller ikke har brug for?

Læs også:

Debat: Finder du dig i crapware på din nye pc?

ComputerViews: Crapware eller bloatware er efterhånden en så fast bestanddel af nyindkøbte Windows-maskiner, at mange forbrugere stiltiende accepterer, at det bare er sådan, det er.

Begreberne dækker over al den software, som er installeret på maskinerne, selvom brugerne hverken har bedt om det eller har brug for det.

Det kan eksempelvis være en 30-dages prøveversion af et stykke software eller små mere eller mindre ubrugelige programmer, som alene befinder sig på maskinen, fordi der er indgået en eller anden uigennemskuelig aftale mellem pc-producenten og software-producenten.

Konsekvensen er, at man - når maskinen er pakket ud af papkassen, og strømstikket er sluttet til - ikke starter med en frisk, toptunet maskine, men derimod er crapware-befængt pc, der trænger til en omfattende rengøring.

Hvis du er villig til at punge ud...

Medmindre altså man er villig til at betale ekstra for at få en crapware-fri-maskine.

ZDNet har en artikel om Microsofts såkaldte Signature PC- initiativ, der netop har til formål at sikre, at man kan købe en ny Windows-maskine, som rent faktisk er ny, når fragtmanden kommer med den.

Signature PC er et stempel, som kan sættes på blandt andet de maskiner, der kan købes i Microsofts egen Microsoft Store.

Vil man købe eksempelvis en Asus U36SD-maskine, får man beskeden:

"Denne pc kommer med Microsoft Signature. Din pc vil ankomme tunet og konfigureret til top-ydeevne. Ingen trialware og sample-software, der tynger nye pc'er."

Når man læser mere om Signature-programmet, fremgår det også, at "Pc'er med Signature er designet til at være lynende hurtige lige fra, når du tænder dem første gang."

Computerworld har tilligere beskrevet problematikken - herunder også at pc-producenterne indirekte erkender, at crapware kan være et problem, da de ved siden af crapaware-maskiner også sælger helt rene maskiner for en lidt højere pris.

Derfor giver det ingen mening

Paradokset er - og har hele tiden været - at pc-producenterne på den ene side siger, at crapware (de bruger næppe det ord) ikke udgør noget problem, mens man på den anden side netop sælger maskiner uden crapware for en lidt højere pris.

Læs lige beskeden om Microsofts Signature PC igen:

"Pc'er med Signature er designet til at være lynende hurtige lige fra, når du tænder dem første gang."

Den logiske slutning må vel så være, at alle de andre pc'er - dem uden Signature-stemplet - er det modsatte?

Læs også:

Debat: Finder du dig i crapware på din nye pc?




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
PCI og cloud-sikkerhed: Strategi til beskyttelse af betalingsdata

Er din organisation klar til de nye PCI DSS 4.0-krav? Deltag i vores event og få indsigt i, hvordan du navigerer i compliance-udfordringerne i en cloud-drevet verden.

16. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, Aarhus: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

21. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, København: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

23. januar 2025 | Læs mere