Artikel top billede

19-årige Kasper: Sådan ansatte jeg en billig inder

Kasper Franz er selvstændig og studerende. Han sparer penge og får mere tid til studiet ved at bruge en indisk freelancer. Se her hvor let det er for dig at gøre det samme.

"Jeg vil sådan set helst hyre en dansker."

Sådan siger 19-årige Kasper Franz, der er selvstændig programmør og til daglig læser til datamatiker.

Når han løser opgaver for sine kunder, sender han gerne en del af arbejdet ned til en indisk programmør, som han finder på siden freelancer.com.

Som regel er det såkaldte psd-filer med grafik, som han sender til den indiske programmør, der skærer filerne til og omdanner dem til html-filer, der bruges på hjemmesider.

Tidligere fik han løst opgaven af en dansker og betalte typisk 3500 kroner for det. I dag betaler han 1600 kroner for at få det lavet i indien.

"Det er rigtig ærgerligt, at den slags kompetencer forsvinder fra Danmark. Men det er en stor besparelse for mig, og som tiden er nu, tror jeg heller ikke, at mine kunder er parat til at betale mere for at få opgaven løst i Danmark," forklarer han.

I princippet kunne Kasper Franz godt selv løse opgaven. Men denne type opgaver er ikke hans spidskompetence, og hvis han skulle bruge sin tid på det, kunne det meget vel gå ud over den tid, som han bruger på sit studie.

"Jeg foretrækker at bruge min tid på det, som jeg er bedst til, og det er først og fremmest php-programmering," siger han.

Sådan undgår du dårlige oplevelser

Kasper Franz finder sine freelancere på freelancer.com, hvor han har en konto. Her opretter han en opgave, som freelancere fra hele verden kan byde ind på.

Hver opgave har en beskrivelse, hvor han forklarer, hvad den går ud, og hvilken deadline han har. Indtil videre har han fået lavet 15-20 opgaver via freelancer.com, og han fortæller, at han kun en enkelt gang har oplevet, at opgaven ikke var løst helt tilfredsstillende.

Du kan dog som regel undgå dårlige oplevelser på freelancer.com, hvis du laver din research ordentligt, mener Kasper Franz.

Kan det betale sig at vælge den billigste?

Han anbefaler, at du ikke kun vælger ud fra, hvilket bud der er det billigste. Men i stedet tager et kig på, hvilken bedømmelse de enkelte freelancere har fået for de opgaver, som de tidligere har løst.

"Når jeg skal finde en freelancer, kigger jeg altid på deres portfolio, deres bedømmelser og hvor mange opgaver, som de tidligere har løst, men i sidste ende handler det naturligvis også om mavefornemmelsen," siger Kasper Franz.

Store freelance-huse står bag

Han ser helst, at de har løst omkring 50 opgaver før på freelancer.com, og desuden lægger han også meget vægt på den beskrivelse, som de sender med buddet.

Skriver de ikke andet end "Hello. I can help you" og har en pris, der er betydeligt under gennemsnittet, kan det være et tegn på, at de ikke er seriøse nok.

Han oplever dog, at det også ofte er større indiske udviklingshuse, der byder ind opgaven og ikke blot tilfældige freelancere, der sidder hjemme i privaten.

Du kan desuden få en god fornemmelse af freelancerens evne ved at føre Skype-samtaler med vedkommende, hvor du får en snak med vedkommende om, hvordan du forventer, at opgaven bliver løst. En praksis som Kasper Franz ofte bruger, og som han især anbefaler, hvis det er lidt større opgaver, som du skal have løst.

Betalingen af freelanceren sker ved, at du overfører pengene til din konto hos freelancer.com, og når opgaven er udført, bliver pengene frigivet til freelanceren.

Læs også:
Sådan får du de fattige til at lave dit sure arbejde




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de it-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

06. november 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de it-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

12. november 2024 | Læs mere


Fremtidens digitale kraftværk: Tag styringen med dit ERP-system

I dag ligger moderne ERP-platforme i skyen og opdateres adskillige gange årligt. Samtidig får man nærmest pr. automatik adgang til en omfattende portefølje af integrationer, add-ons, 3. partsmoduler, BI og avancerede funktioner til AI/ML-understøttelse af forretningsprocesser. På denne dag går vi derfor i dybden med, hvad det betyder for din virksomhed. Uanset om I har migreret til en cloudbaseret platform eller planlægger at gøre det indenfor en overskuelig fremtid.

13. november 2024 | Læs mere