Artikel top billede

Bøn til skatteministeren: Giv os råd til at arbejde hjemme

Landets førende erhvervsorganisationer opfordrer skatteministeren til at tænke sig godt om, inden den ny smartphone-skat skydes i gang til nytår. "Hverken fugl eller fisk," lyder det om den aktuelle situation.

To erhvervsorganisationer opfordrer skatteminister Thor Möger Pedersen (SF) til at gå i dialog om den nye smartphone-skat, der skal afløse multimedieskatten fra 1. januar 2012.

Både en revisor og flere politikere har kritiseret smartphone-skatten.

Nu opfordrer to erhvervsorganisationer så ministeren til at gå i dialog omkring den endelig udformning af skatten.

"Da vi læste regeringsgrundlaget, sagde vi med høj røst: Se nu at få afskaffet den (multimedieskatten, red.) helt - vi var netop bange for at havne i nyt rod, med deraf følgende administrativt bøvl og nye byrder," siger direktør Tom Togsverd fra ITEK under Dansk Industri.

Direktøren tilkendegiver, at ITEK stadig ikke ved, hvordan afskaffelsen af multimedieskatten skal finansieres.

"Vi deltager gerne i en dialog med skatteministeren om, hvordan vi kan få reelle lettelser ud af det," lyder invitationen.

"Men den løsning, der nu foreligger, er hverken fugl eller fisk," siger han.

Langtidsholdbar løsning

Også Dansk Erhverv vil gerne ind over den endelige implementering af skatten.

"Vi var og er glade for af fjernelsen af multimedieskatten. Men det kan være, at vi går fra asken til ilden," siger chefkonsulent Christian Ohm fra Dansk Erhverv.

I Dansk Erhverv ser man den nye beskatning som et udtryk for, at man reelt ikke ønsker, at den enkelte medarbejder og virksomhed skal have fornuftige rammer for at investere i it.

"Det er oplagt, at Skatteministeren inviterer til dialog, så vi sikrer os en fornuftig og fremadrettet ordning," siger han og peger på, at der simpelthen skal findes en langtidsholdbar løsning.

"Vi har som erhvervsliv og medarbejdere ikke brug for, at ordningerne skifter hele tiden," siger Christian Ohm.

Derfor gentager chefkonsulenten også invitationen til dialog om "... at skabe en fair løsning, så vi sikrer, at vores arbejdspladser er fyldt med engagerede medarbejdere, der nemt kan bruge it og andre medier i hjemmet."

Kører i forkert retning

For helt overordnet set bør vi fremme et digitalt samfund med unge og ældre borgere, mener Dansk Erhverv.

"Så i stedet for skulle man droppe betalingsringen og gøre det let for folk at anvende it i hjemmet," lyder det fra Christian Ohm.

"De nye takter fra skatteministeren peger i den forkerte retning, og derfor håber Dansk Erhverv, at vi sammen med regeringen kan finde en brugbar løsning," siger han.

Læs mere om den nye skat her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere