Computerworld News Service: Mainframes fra IBM vil inden længe understøtte Windows-applikationer og derved krydse en af de sidste store system-kløfter i datacentrene.
IBM har tidligere offentliggjort hensigter om at levere denne mulighed til sin zEnterprise 196-mainframe og oplyser nu, at Windows-understøttelsen bliver tilgængelig 16. december.
Mange datacentre har efterspurgt denne funktionalitet; der findes mange Windows-baserede applikationer heriblandt fra IBM selv, som tilgår data via mainframes. Sådanne applikationer har hidtil skullet administreres separat.
Denne nye understøttelse af Windows vil ifølge IBM forbedre sikkerheden og hastigheden i mainframe-baserede it-miljøer. Det vil gøre det muligt at forbinde systemer på et privat netværk og derved undgå andre netværks-hubs og få integreret administration.
Greg Lotko, som er business line executive for IBM's System z-division, udtaler, at tilføjelsen af Windows-understøttelse "er udtryk for en erkendelse af, at vi lever i en sammensat verden."
System z-platformen understøtter nu z/OS, Linux, Unix og Windows, påpeger han.
Verdenerne mødes
Analytiker Joe Clabby fra Clabby Analytics ser fordele for brugerne:
System z er kendt for sin evne til at køre transaktions- og batch-opgaver, mens Linux er god til Java-opgaver. Men derudover kan zBX-blades styres via System z, "hvilket gør det let at integrere og arbejde med sådanne data," siger han.
At slå styrings-funktionerne sammen vil ifølge Clabby reducere arbejdsbyrden, hvad angår administration af mainframe-miljøer med adskillige styresystemer.
"Hvis man kan administrere det på en enkelt arkitektur, så sparer man penge," siger Joe Clabby.
Jean Bozman, som er analytiker hos IDC, vurderer, at Windows-understøttelse vil resultere i hurtigere forbindelser mellem Windows-applikationerne og mainframen.
"Man vil få hurtigere ydelse og styring over hele linjen," siger hun.
IBM's beslutning om at understøtte Windows bekræfter ifølge Bozman IBM's opfattelse, at den distribuerede verden og mainframe-verdenen nærmer sig hinanden.
Oversat af Thomas Bøndergaard