Priskrigen på det danske mobilmarked har lokket mange danskere til at shoppe rundt imellem selskaberne.
Det fremgår af den telestatistik, som IT- og Telestyrelsen har offentliggjort torsdag.
I perioden juli 2010 til juni 2011 fik 877.000 danskere flyttet deres mobilnummer over til et andet selskab. Ifølge IT- og Telestyrelsen er det ny rekord.
Størstedelen af flytningerne, 482.000, fandt sted i første halvår af 2011.
De mange flytninger, i fagsprog kaldet porteringer, har fundet sted, mens især Onfone skovlede nye kunder ind til stor frustration for de etablerede selskaber 3, TDC, Telenor og Telia.
Topchefen i Telia blev fyret, og det samme blev TDC's øverste i privatforretningen.
Som modreaktion til Onfone kastede de fire operatører deres lavprisselskaber ind i kampen mod Onfone, hvor de solgte taletidspakker med fri sms og data til samme pris som Onfone.
Onfone smed dog et nyt våben ind i kampen ved indgangen til 2011. Her gjorde Onfone også data til en del af taletidspakker, uden at det kostede kunderne mere.
TDC trak i bremsen
Til sidst trak TDC i bremsen i maj. Danmarks største teleselskab betalte omkring 300 millioner kroner for at overtage Onfone, som nu er en del af TDC-koncernen.
Onfone havde ved udgangen af juni 206.000 mobilkunder - cirka tre procent af det danske mobilmarked.
Telestatistikken viser, at TDC inklusive datterselskaber ved udgangen af juni sad på 44 procent af de danske mobilkunder, mens Telenor, Telia og 3 følger efter med henholdsvis 26, 17 og seks procent.
Der er i alt 7,03 millioner mobilabonnementer i Danmark inklusive en million taletidskort. Derudover har 846.000 danskere et abonnement på mobilt bredbånd. Samlet set betyder det, at der er 141 abonnementer per 100 danskere.