En ny protest-aktion skal tvinge Facebook til at være lige så åbne med sine oplysninger, som selskabet forventer brugerne er med deres private oplysninger på det sociale netværk.
En gruppe østrigske studerende, der ikke "synes om" Facebook, står bag aktionen, der potentielt kan drukne Facebook europæiske kontor med henvendelser.
På hjemmesiden Europe vs. Facebook opfordrer de alle, der bekymrer sig om Facebooks dataindsamling, til at udnytte de europæiske databeskyttelsesregler. Målet er at tvinge Facebook til åbenhed.
Helt konkret opfordres brugerne til at kontakte Facebooks europæiske hovedsæde i Irland og bede om at få tilsendt en udskrift af de oplysninger, som Facebook har gemt om dem. Se eksempler på hvad Facebook opbevarer om en person her.
De europæiske databeskyttelselove giver borgere krav på at få indsigt i firmaer og institutioners oplysninger om dem.
Østrigerne anklager Facebook for at gemme oplysninger om brugerne, selv om brugerne har slettet dem. En anden bekymring er, at Facebook indsamler data andre steder på nettet - uden brugernes viden.
En af initiativtagerne har ved henvendelse til Facebook fået at vide, at hans oplysninger alene fylder 1200 sider. Han har brugt Facebook i tre år.
Facebook har indtil videre reageret på meget få datahenvendelser, men flere personer har fået at vide, at Facebooks irske ansatte har fået så mange henvendelser, at de ikke kan leve op til reglen om at udlevere oplysninger inden 40 dage.
Facebooks argumenterer stadig for, at mange af informationerne, for eksempel "synes godt om"-tilkendegivelser, er forretningshemmeligheder og som udgangspunkt Facebooks ejendom.