Artikel top billede

Her er Amazons iPad-dræber - til overraskende pris

Nu har Amazon lanceret sin nye tablet-pc, der kan blive den største konkurrent til iPad. Prisen er måske den største overraskelse.

Efter mange måneder med spekulationer og rygter kunne internet-giganten Amazon præsentere sin nye tablet-pc Kindle Fire på et pressemøde i New York onsdag morgen amerikansk tid. Den nye Android-baserede tablet-pc var på forhånd udråbt som den største potentielle konkurrent til iPad fra Apple.

Kindle Fire har en dual-core-processor og et 7-tommers IPS-display. Det er altså mindre end iPad, der har en 9,7-tommers skærm. Den lille enhed vejer 413 gram. Den lille skærm har en pixel-tæthed på 169 ppi (billedopløsningen er 1.024 x 600 pixels) - til sammenligning har iPad 132 ppi.

Tablet-pc'en måler 19 x 12 x 1,14 cm og har 8 GB indbygget hukommelse. Det er mindre end iPad, der sælges med 16, 32 og 64 GB.

Amazon-chef Jeff Bezos fremhævede blandt andet, at indhold på Kindle Fire som f.eks. e-bøger og film kan synkroniseres trådløst, og Amazon tilbyder gratis lagring af alle brugerens data i skyen. Det sidstnævnte skal sandsynligvis kompensere for den begrænsede hukommelse.

Fire er også udstyret med en ny browser, Amazon Silk, der skal gøre det hurtigere at surfe mobilt. Silk bruger Amazons cloud-infrastruktur til at øge hastigheden ved at flytte en del af browserens arbejde over i skyen. Amazon kalder dette for "Dynamic Split Browsing".

Browseren skulle også være i stand til at forudsige brugerens surfadfærd og hente de mest læste websider på forhånd.

Amazon oplyser, at batteriet holder i omkring otte timer - lidt mindre end de ti timer på iPad - og det tager fire timer at lade batteriet helt op med den medfølgende strømforsyning.

Prisen for Kindle Fire er 199 dollar, og dermed koster den under det halve i forhold til den billigste iPad, som koster 499 dollar. Amazon tager allerede imod bestillinger, men den nye tablet er først klar til levering den 15. november.

Nye Kindle-modeller til e-bøger

På pressemødet kunne Amazon også lancere en ny Kindle Touch med berøringsfølsom skærm, hvor alle knapperne er forsvundet. Den skal altså udelukkende betjenes ved at røre skærmen med elektronisk blæk (E-Ink).

Prisen for Kindle Touch er 99 dollar (med Wi-Fi, men uden 3G) - det er billigere end den gamle model uden touchskærm. Den gamle Kindle kostede 114 dollar i den billigste udgave med reklamer. Der kommer desuden en 3G-udgave af Kindle Touch for 149 dollar.

Amazon er også klar med en ny Kindle uden berøringsfølsom skærm, der koster 79 dollar. Den har ligesom den touch-baserede Kindle fået et nyt design - både mindre og lettere end de gamle modeller - og kan købes allerede fra i dag.

I forhold til forgængeren skulle det blandt andet være hurtigere at skifte side i e-bøgerne.

Store forventninger

Men det var tablet-pc'en, som fik mest opmærksomhed onsdag. En rapport fra konsulentfirmaet Forrester forudsiger, at Amazon kan sælge 3-5 millioner tablets alene i årets fjerde kvartal.

Det afgørende er, at Amazon - i modsætning til Apple - ikke har brug for at tjene penge på hardware. Amazon har allerede vist med sin Kindle, at man er parat til at sælge hardware med underskud. Pengene skal komme fra salget af indhold og tjenester til enhederne. Derfor kan Amazon også tillade sig at komme ind med en betydelig lavere pris end Apple.

Samtidig har Amazon et stærkt brand, masser af indhold og en cloud-infrastruktur som gør selskabet til den eneste troværdige udfordrer til iPad, hedder det i rapporten

Forrester tror også, at den nye tablet fra Amazon vil gøre det langt mere interessant at udvikle Android Honeycomb-applikationer. Indtil nu er der færre end 300 applikationer til Honeycomb, mens der er omkring 100.000 iPad-applikationer.

På videoen kan du se en præsentation af den nye Amazon Kindle

[video splash=86158]0ac81324-151a-3656.flv[/video]




IT-JOB

Sparekassen Danmark

Systemudvikler

Politiets Efterretningstjeneste

Netværks- og/eller firewallspecialister til PET

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Senior Delivery Manager
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere