Nu skal kunderne have et outsourcing-tilbud

Et helt nyt marked viser sig for forhandlerne. De små og mellemstore virksomheder er nemlig blevet modne til at modtage et outsourcing-tilbud.

For blot at par år siden var outsourcing til SMB-markedet en dårlig vittighed, der gav gyselige minder om dotcom-periodens forsøg på softwareudlejning - den såkaldte ASP-model. Sådan er det slet ikke længere.

Et utal af initiativer er nu sat i gang for at lokke de små og mellemstore virksomheder til at lægge deres it-infrastruktur ud af huset. Nu ligner det faktisk et gennembrud, fremgår det af en artikel i sidste udgave af det trykte CRN.

For mange forhandlere er denne udvikling særdeles spændende. Outsourcing-kunder er i sagens natur mere trofaste, end kunder der shopper rundt for at finde det billigste tilbud. Hvis fremtiden byder på en kraftig stigning i outsourcing-aftaler, kan store dele af kanalen generelt se lyst på kommende tider.

Men markedet er endnu meget ungt og meget umodent. De finpudsede modeller, som markedet vil tage til sig, er endnu ikke på plads. Grundlæggende spørgsmål er ikke besvaret.

Skal hver enkelt forhandler lave sin egen outsourcingløsning, eller skal man slutte sig sammen i større enheder og tage et datacenter ind som partner?

Hvordan klares det rent teknisk - skal der blot anvendes en neddroslet model af de metoder, man allerede i dag anvender i enterprise-segmentet?

Hvilke områder ønsker kunderne at outsource? Er det mail, backup, økonomisystemer, meget mere, dele af det eller det hele?
Og hvordan ser betalingsmodellen ud? - det er ikke det mindst væsentlige.

Der kan ikke nedsættes et udvalg, som vedtager en model. Markedet kommer til at afgøre, hvilke modeller der sejrer. Der er helt sikkert ikke tale om én bestemt metode, for virksomheder og brancher er forskellige. Det eneste, som er sikkert på det nuværende stadium, er, at outsourcing på SMB-markedet bliver et klart vækstområde med stort kanal-potentiale i de kommende år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere