KMD: Fornuftigt at købe Columbus

KMD's administrerende direktør, Lars Monrad-Gylling, fastholder, at det var fornuftigt at købe kommune-delen af Columbus IT Partner, selv om købet gav underskud til KMD.

Kan et opkøb, som trækker et ellers sundt og overskudsgivende selskab i røde tal for første gang i en årrække være fornuftigt?

Svaret er ja, hvis det står til KMD's administrerende direktør, Lars Monrad-Gylling.

Han fortryder ikke et sekund, at han sidste år købte Columbus IT Partners stærkt underskudsgivende forretning for IT-systemer til kommunerne.

Columbus-købet kostede ellers KMD 69 millioner kroner og var dermed afgørende for, at KMD sidste år fik underskud på 18 millioner kroner, selv om hovedparten af forretningen kører fornuftigt.

En teknikalitet

Lars Monrad-Gylling betegner det som en "teknikalitet", at KMD valgte at afskrive hele beløbet til Columbus-opkøbet sidste år.

Han tillægger det heller ikke afgørende betydning, at KMD stort set ikke anvender Columbus' systemer længere, men i stedet har flyttet kunderne til sine egne produkter.

- Jeg er stadig godt tilfreds med den handel. Vi har købt os nogle medarbejdere, som har en erfaring med at drive forretningen på en anden måde end KMD, siger Lars Monrad-Gylling.

Den forklaring godtager lektor Kim Viborg Andersen fra Handelshøjskolen i København delvist. Han har fulgt det kommunale IT-marked og konstaterer, at Columbus byggede sin forretning anderledes end KMD.

- Den positive side af den handel er, at KMD forsøger at lære noget af det, som Columbus gjorde godt. KMD ønsker at lære af sine egne fejl og blive mere fleksibel, siger lektoren.

- Den negative side er, at KMD har købt kunderne tilbage, som var flygtet på grund af prisen, servicen eller en tredje grund. Det betyder større monopolisering, tilføjer Kim Viborg Andersen.

Han fastslår dog, at KMD ikke kan tillade sig at betragte det danske marked for kommunale IT-systemer som et monopol. Hvis selskabet opfører sig arrogant, vil der hurtigt komme større konkurrence, forudser lektoren.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere