Artikel top billede

Tech Data/Rosenmeier: Detailhandelen har skuffet

Consumersalget har ikke levet op til forventningerne, men webbutikkerne har klaret sig acceptabelt, lyder det fra Tech Data/Rosenmeiers direktør, Jørn Rosenmeier, om årets julesalg.

Apple bliver revet væk fra hylderne, men ellers har Tech Data/Rosenmeiers direktør svært ved at finde de store lovprisende ord frem om årets julesalg.

»Mit indtryk er, at webhandelen har været acceptabel, men detailhandelen har været skuffende. Man ser et skift i markedet, hvor salget går fra specialdetailbutikkerne til de større kæder, så især specialdetailbutikkerne har nok haft det svært,« fortæller direktør Jørn Rosenmeier.

Consumersalget har ikke levet op til forventningerne, heriblandt tv-salget.

»Vi har ikke haft den samme efterspørgsel efter consumerelektronik, og det skyldes nok signalskiftet, og at 3D-teknologien ikke rigtig er slået igennem kombineret med en mætning i markedet,« siger Jørn Rosenmeier og tilføjer, at b2b-salget er gået »udmærket.«

Til gengæld er alle Apples produkter blevet revet væk fra hylderne i en grad, så det har været svært at følge med efterspørgslen.

»Men den traditionelle notebook har ikke solgt så godt som forventet,« siger han.

Rosenmeier afviser dog at kalde decembersalget for direkte skuffende.

»Nu er det jo vores første måned i drift på nye systemer, og vores fokus har ligget på at komme igennem integrationen og sikre kundernes tilfredshed i højere grad end at nå salgstal,« fortæller Rosenmeier og mener, at den målsætning alt i alt er gået efter planen.

»Vi er lykkedes ganske udmærket med på kort tid at komme op på rimelig leveringssikkerhed. Vi har dog haft et par biler fra Sverige, der blev ramt af snestormen, men det er jo svært at gardere sig imod,« fortæller han.

»I betragtning af at vi har kørt på SAP i seks uger er vi kommet rigtig langt, og vi har i det store hele lavet en vellykket integration. Vi har stadig nogle udfordringer i form af, at vi både har lager i Sverige og i Danmark. Men vi er godt i gang med en proces, hvor vi fanger de ordrer, der lander mellem de to stole,« fortæller Rosenmeier.
 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere