IT-PROFILEN:: Folk, forbrugere og formidling i fokus

Teleudbyderen Skylines markedschef Ken Sloth Rasmussen lægger vægt på at skabe netværk og motivere sine kolleger.

Hvad holder du mest og mindst af ved it-branchen?
It- og telecom-branchen er præget af højt tempo og nye udfordringer, som er nogle af de faktorer, der motiverer mig. Branchen giver ofte muligheder for at præge udviklingen og gøre en reel forskel, hvilket jeg sætter meget pris på. Branchen markedsfører dog ofte teknologi og visioner, som ligger for langt ude i fremtiden, og som ikke tager højde for kundernes nuværende behov, og den træghed som er indbygget i forandringer. Hvis man markedsfører og sælger teknologier for teknologiens skyld, så overser man ofte virksomhedernes reelle nuværende behov, hvilket kan skabe et troværdighedsproblem mellem it-branchen og de virksomheder, som vi skal leve af.

Hvad er du mest stolt af i din karriere?
Jeg har skabt værdi gennem at gøre komplekse it- og telekommunikationsløsninger -og produkter lettere at forstå, og dermed også mere enkle at markedsføre og sælge. Jeg har også haft succes med at skabe interne og eksterne netværk omkring mig, som gør, at jeg kan få ting til at ske. Jeg er blevet god til at motivere og inddrage såvel kollegaer og partnere, så der frigives ekstra ressourcer og ikke mindst arbejdsglæde, hvilket er en sund basis til for at opnå gode resultater.

Og hvad er du mindst stolt af?
Som leder er man nødt til at tage nogle opgaver på sig, der kan være mindre sjove, men nødvendige. Det er for eksempel aldrig sjovt at måtte sige farvel til arbejdskollegaer, omvendt er det uansvarligt ikke at handle i overensstemmelse med forretningens behov.

Hvilken person i it-branchen har betydet mest for dig?
Der er faktisk en del personer i branchen, der på hvert sit felt har betydet noget for mig, men det er svært at fremhæve enkelte.

Hvor ville du være i dag, hvis du kunne gå tilbage i tiden og selv udforme din karriere?
Jeg er ikke sikker på, at jeg ville have udformet min karriere anderledes, hvis jeg kunne gøre det om. Jeg føler, at jeg ofte har været meget heldig med de muligheder, som jeg har fået i mine jobs. Jeg har altid haft stor interesse for mennesker, forbrugsadfærd, formidling og teknologi, og jeg har heldigvis haft lejlighed til at kombinere mine interesser og arbejde i mange sammenhænge.

Hvad laver du om 10 år?
Jeg vil tro, jeg laver nogenlunde det samme som i dag. I øjeblikket er jeg med til at skabe en markedsposition for Skyline, der er en ung virksomhed i voldsom udvikling, med de opgaver der følger med det. Det er den type udfordringer, som jeg sætter stor pris på. Jeg håber på, at mit arbejde, er ligeså spændende om 10 år.

Hvilket job - udover dit nuværende - ville du have, hvis du var økonomisk uafhængig og kunne vælge frit?
Jeg ville lave det samme som i dag, men jeg ville lave det på en mere fleksibel måde, hvor jeg fx kunne rejse mere, end jeg har tid til i dag. Det ville også give mig mulighed for at tilbringe mere tid sammen med min familie og måske også til mine fritidsinteresser, at spille musik og gå på jagt.

Hvad er den største trussel mod din del af branchen?
At branchen som helhed har for meget fokus på pris og teknologi alene, frem for at se mere på den værdi som produkter og løsninger skaber for virksomheder og forbrugere.

Hvad ville du gøre, hvis du var Danmarks it-minister?
Jeg er ikke særligt politisk minded, men hvis jeg sad på posten som it-minister, ville jeg søge at skabe bedre forhold for de nyskabende it-virksomheder, så vi i Danmark fik en mere tydelig placering på verdenskortet, som et kraftcenter i den globale it-verden.

Hvordan takler du arbejdspres?
Jeg accepterer min hverdag og mine opgaver. Jeg prioriterer mine opgaver, og undgår derved at blive stresset.

Hvordan kobler du af?
Jagt er en af mine store fritidsinteresser, som jeg synes giver fantastisk gode muligheder for at få tankerne et helt andet sted hen, kombineret med masser af frisk luft og en god social oplevelse. Jeg spiller samtidig i et amatørband, og har gjort det siden, jeg gik i skole. Det er også rigtig godt at koble af med. Men ellers bruger jeg gerne tid sammen med min fantastiske familie og gode venner.

 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere