IBM server trodser totalbrand

En voldsom brand hos Skagerak Fiskeeksport udsatte den altafgørende server for røgskader, flere centimeter vand og temperaturer høje nok til at smelte printere.

Da it-chefen for Skagerak Fiskeeksport Mogens Christensen bliver vækket midt om natten en kold nat i november, bliver han hurtigt klar over at en katastrofe er under opsejling.

En voldsom brand hærger hele administrationsbygningen og herunder it-rummet med den uundværlige server, der styrer både produktion og administrationen.

Hvis den server går ned kan produktionen ikke fortsætte, hvilket ville betyde et seks-cifret tab for virksomheden for hver dag produktionen stod stille.

»Jeg var meget bekymret for serveren, der var ingen tvivl om, at det her ville betyde en masse ekstraarbejde«, siger Mogens Christensen.

It-chefen springer derfor straks i tøjet, og kører til administrationsbygningen ligesom resten af ledelsen.

Da de når frem, er brandvæsenet kun lige begyndt på slukningsarbejdet, men Mogens Christensen når at kigge ind i serverrummet, før han bliver gennet væk af brandfolk.

»Det så meget grimt ud. Serverne stod i fem centimeter vand, væggene var dækket af sod, og selvom der ikke havde været direkte flammer derinde, så havde der været varmt nok til at smelte vores printer og en del af varmeanlægget«, siger Mogens Christensen.

Heldigvis havde Skagerak Fiskeeksport en recovery aftale med IBM; som straks gik i gang med at sætte en ny server sammen før branden var slukket. IBM sender også straks to teknikere ud for at inspicere skaderne.

»Det stank forfærdeligt og rummet var fuldkomment røgskadet. Der stod flere centimeter vand på gulvet, og vi tvivlede stærkt på at den server nogensinde kom til at fungere igen«, siger IBMs servicechef Ole Rüsz.

Men til teknikernes store overraskelse var AS 400 serveren langt mere robust end ventet.

»Det krævede faktisk kun at vi udskiftede netkortet, backupdrevet og vaskede soden af den, så vi kunne levere den tilbage til kunden kun 12 timer efter branden startede«, siger Ole Rüsz.

Han fraråder dog kunderne, at stole på serverne kan holde til hvad som helst.

»Der er ingen tvivl om AS 400 er solid og kan holde til lidt af hvert, men jeg vil nu råde vores kunder til at vælge vores recovery løsning alligevel«, griner Ole Rüsz.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere