Atea presser Dell på statsaftale

Dell er presset på prisen og mister salg af pcer og bærbare til Atea i statslige indkøb.

Det er Atea der vinder næste alle ordrer, når Statens Indkøb køber computere til staten og de statslige institutioner. Indkøbene sker på fire årlige e-auktioner, hvor leverandørerne byder på de ordrer, som findes.

På auktionerne er det kun godkendte leverandører, der kan byde. For to år siden holdt staten en udbudsrunde om retten til at levere stationære og bærbare computere. Og her var det Atea, Dell og Lenovo, der vandt retten til at byde på fremtidige ordrer.

På udbuddet bliver specifikationerne samt en maksimalpris fastlagt, og på e-autionerne skal leverandørerne underbyde hinanden for at få ordren. Ifølge fuldmægtig Casper Dons fra Statens Indkøb sparede Staten 6,1 millioner kroner på sidste uges e-auktion i forhold til leverandørernes maksimalpriser.

»E-auktionerne handler bare om prisen, og leverandørerne kæmper rigtig tæt sammen,« siger han.

Da staten i sidste uge købte knap 4.000 stationære pc’er og bærbare computere var det Atea, der vandt størstedelen af den statslige ordre. I alt 3.008 stationære computere har Atea solgt til staten på det statslie e-auktion, der forløb i torsdags. Desuden skal Atea levere 30 tynde klienter.

Resten af den statslige computerordre gik til Lenovo, der skal levere 751 bærbare computere til staten.

Dell taber
Den sidste leverandør Dell fik ikke solgt en eneste computer på Statens e-auktioner. Det er fordi priserne er alt for lave, forklarer Claus Nørgaard, der er Dells salgsdirektør med ansvar for salg til offentlige kunder.

»E-auktionerne er ualmindelig blodige på prisen, så vi kan ikke se nogen forretning i det,« siger han.

Claus Nørgaard fortæller, at han ikke vil vinde for enhver pris, men at en ordre også være en god forretning for ham.

»E-auktionerne har ikke noget med et godt salgsarbejde at gøre, men handler kun om prisen,« siger han.

 Atea sælger det meste ved Statens e-auktion i november 2009.

   Antal  Vinder
Stationære    
Standard stationære 719 Atea
Avancerede stationære 2289 Atea
Tynde klienter 30 Atea
     
Bærbare    
Standard bærbare 77 Lenovo
Avancerede bærbare 547 Lenovo
Ultrabærbare 127 Lenovo
     
Tilbehør    
Skærme 342 Lenovo
Tasker 228 Lenovo

 Kilde: Statens Indkøb




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere