En ung aktivist fra den statsstøttede russiske ungdomsorganisation Nashi hævder, at han stod bag den estiske cyberkrig for to år siden. I 2007 blev hele den estiske infrastruktur udsat for massive denial-of-service angreb. Mistanken har hele tiden været rettet mod Rusland, da angrebene skete samtidig med at Estland ville fjerne en statue fra Sovjettiden.
Nu indrømmer den unge russer Konstantin Goloskokov, at han og hans venner opildnede til angrebene. Han forklarer Reuters, at angrebene netop skyldes, at Estland ville fjerne monumentet over den røde hær fra en plads i hovedstaden Tallinn. Goloskokov benægter dog, at der var tale om angreb.
»Jeg var ikke involveret i nogen form for cyberangreb. Det som mine venner og jeg gjorde var civil ulydighed og fuldstændig lovligt,« siger den 22-årige Goloskokov.
Goloskokov er medlem af den statsstøttede russiske ungdomsorganisation Nashi, der har 125.000 medlemmer. Så hvis dem han omtaler som sine venner, er samtlige medlemmer, så udgør det et stort ikke-zombienet. Dermed er det blot en masse mennesker, der tilfældigvis ville ind på en række estiske regeringssider på samme tid.
»Vi forsøgte i stor stil at komme ind på de estiske sider. Det faktum, at de ikke kunne klare presset er ikke vores skyld, men de mennesker der ikke sørgede for at teknikken var i orden,« siger Goloskokov.
Goloskokov understreger, at Nashi intet havde med angrebet at gøre. Men derfor kan medlemmer som privatpersoner godt have deltaget.
Goloskokov administrerede angrebet fordi Estland efter hans opfattelse diskriminerer det russiske mindretal i landet.
Nashi udspringer af en pro-Putin ungdomsorganisation og bekæmper nazisme og fascisme. Men udenlandske journalister har sammenlignet bevægelsen med Hitlerjugend og ungdomsorganisationer fra Sovjettiden.
DK-Cert oplyser til CRN’s søstermedie, ComON, at et bevidst Denial of Service angreb er ulovligt i Danmark, men det ikke er sikkert, at det er ulovligt i Rusland.