Rapidshare vil sælge gratis musik

Fildelingstjenesten vil øge sit samarbejde med film- og musikbranchen og beder brugerne betale for indholdet.

Det er ikke nogen hemmelighed, at man kan finde copyrightbeskyttede filer på Rapidshare, som kan hentes kvit og frit. Og det faktum gør i stigende grad musik- og filmbranchen frustreret. Nu vil Rapidshare, der har base i Schweiz, forsøge at forsone sig med rettighedshaverne.

En måde at gøre det på, er ved at skabe kunder ud af de fildelere, som ellers bruger Rapidshare for at hente gratis indhold.

Helt konkret forestiller Rapidshare sig, at brugere, der leder efter film og musik hos Rapidshare, sendes videre til en onlinebutik. I håbet om at gøre dem til betalende kunder.

Nyheden om Rapidshares projekt stammer fra TorrentFreak, der har opsnappet en mail fra Rapidshares direktør Bobby Chang. Han har kontaktet flere personer i underholdningsindustrien og præsenteret løsningen med at redirecte fildelere til betalingssider. Rapidshare henviser allerede mange Rapidshare-brugere til en promotionside i selskab med Warner Brothers. Her bliver der vist trailers fra film og computerspil. Og selv om besøgende ikke kan købe hele film og spil endnu, så kigger 250.000 brugere forbi - om dagen, oplyser Bobby Chang.

Det burde ifølge direktøren være en god grund til, at underholdningsbranchen burde lave et partnerskab med Rapidshare i stedet for at få alle ulovlige filer fjernet. Rapidshare er blevet bedt om en udtalelse i forbindelse med det lækkede dokument og siger:

»Rapidshare forsøger at skabe partnerskaber med indholdsindustrien for at lave nye modeller, som gør piratkopiering uinteressent. En af disse modeller er at omdirigere brugere til lovligt indhold på vores egen hjemmeside, som leveres af indhold ejere. Denne omdirigering har været på plads siden begyndelsen af 2010 og er blevet godt modtaget af brugerne. Vi oplever, at mange brugere ikke kan finde ud af, om indhold er piratkopieret eller ej. Og de foretrækker at hente fra en pålidelig og sikker kilde i stedet for at risikere at blive involveret i piratkopiering«.

I brevet til de mulige samarbejdspartnere lover Rapidshare også, at de på det seneste har lukket kontoer på flere brugere, der er blevet snuppet i at lægge ulovligt indhold op. Men det kommenterer firmaet ikke i detaljer i sit svar til Torrentfreak:

»Rapidshare har indledt en dialog mellem indholdsindustrien og internetbranchen for at skabe nye modeller for samarbejde, der eliminerer behovet for piratkopiering - og behovet for at forfølge brugere. Vi mener, at hvis brugerne straks kan finde, hvad de søger til en rimelig pris, vil piratkopiering blive et problem fra fortiden, « siger en Rapidshare-talsmand til Torrentfreak.

Falsk phishingmail
Der var en forvirring i sidste uge, da Rapidshare blev beskyldt for at sætte hårdt ind mod ulovlige fildelere ved at opsige mange brugerkonti på det seneste. Forvirringen viste sig at skyldes en falsk phishingmail, der har været i omløb i længere tid. Men brevet fra Bobby Chang river op i debatten om, at Rapidshare er på vej til at lægge afstand til sit ry som fildeleres helle.

CRN's søstersite ComON har bedt Rapidshare om at bekræfte brevets indhold.

»Vi kan ikke af- eller bekræftet brevet, for vi har ikke set det, « hævder pressetalskvinden Katharina Scheid og fortsætter.

»Men noget af det, som man kan læse hos Torrentfreak er jo fakta. For eksempel har vi videresendt brugere til lovlige portaler siden årets begyndelse.«




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere