It-profil:: Fra ekspedient til markedsdirektør

Ensidigt fokus på pris udgøre ifølge den 35-årige markedsdirektør i HP, Lasse Møller Sørensen, den største trussel mod it-branchen

Hvad holder du mest og mindst af ved it-branchen?

Dynamikken i it-branchen tiltaler mig 100 procent. Man skal kunne trives med forandring og højt tempo, ellers brænder man ud. Der er egentlig ikke nogle områder jeg specifikt ikke holder af, omend det selvfølgelig kan være en hård branche med mange op og nedture. Men det er en del af charmen på godt og ondt.

Hvad er du mest stolt af i din karriere?
At have prøvet kræfter med så mange forskellige områder på forholdsvis kort tid. Jeg er uddannet økonom og startede karrieren som controller. Siden har jeg både været produktchef, salgsansvarlig og nu markedsdirektør med ledelsesansvar.

Og hvad er du mindst stolt af?
Hver gang jeg aflyser eller rykker en 1:1 med en af mine medarbejdere. Det er vigtigt for mig, at jeg er der 100 procent for dem.

Hvilken person i it-branchen har betydet mest for dig?
Uden tvivl min nuværende chef Henrik Sinnbeck. Han har i vores snart ti-årige samarbejde udvist kæmpe tillid til mig og været en fantastisk coach.

Hvor ville du være i dag, hvis du kunne gå tilbage i tiden og selv udforme din karriere?
Samme sted 100 procent. Jeg er super glad for det jeg har prøvet. Helt fra de gode gamle dage hos Computer 2000, hvor jeg ekspederede pc’er på lageret, mens jeg læste på handelshøjskolen. Det var en skæg og lærerig tid med en masse gode kollegaer, og hvor branchen fortsat var ung og i voldsom vækst. Måske ville jeg have haft et længere udlandsophold ind over, men de gange muligheden har været der var jobbet eller timingen ikke optimalt. Men det kan jo stadig nås.

Hvad laver du om 10 år?
Et job på direktør-niveau. Enten i Danmark eller udlandet og helst i it-branchen.

Hvilket job - udover dit nuværende - ville du have, hvis du var økonomisk uafhængig og kunne vælge frit?
Så havde jeg et tilsvarende job, med mere fokus på løsningssalg og gerne i en mindre virksomhed. Alternativt ejede jeg en lakse-elv i Norge, som jeg kunne fiske efter behov. Det ene udelukker ikke det andet.

Hvad er den største trussel mod din del af branchen?
Ensidig fokus på indkøbspris, for eksempel via e-auktioner. Total Cost of Ownership er efterhånden blevet reduceret til bare endnu en trebogstavsforkortelse som man falder over i en powerpoint i ny og næ. Det burde fylde mere i branchen. Alle tjener ved en mere nuanceret fokus på kundens værdi.

Hvad ville du gøre, hvis du var Danmarks it-minister?
Få fokus på Grøn IT og TCO, og lade det fylde langt mere i beslutningsprocessen. Her kan spares rigtig mange penge for staten, som f.eks. kunne bruges til at opgradere it-udstyret i uddannelses-sektoren.

Hvordan takler du arbejdspres?
Forsøger at prioritere få men vigtige arbejdsopgaver, og få dem eksekveret. Sørge for at få løst opgaven i første forsøg. Hvis det ikke er værd at gøre ordentligt, er det slet ikke værd at gøre..

Hvordan kobler du af?
Sammen med min fantastiske familie og venner. En runde golf virker også fint, specielt hvis jeg kan ramme fairway. Alternativt et par dage i Sverige med min lakse-fluestang. Det sletter effektivt alt, hvad der måtte være af arbejdsrelateret fra min hjerne.
 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere