Nørgaards klumme: Inno-sense

Heikki Tuuri<br>Miracle Iceland holdt en Oktoberfest i Rejkjavik. En af mine medarbejdere var med til én i Boston og jeg var så udset til at holde en fin tale til en flok finner med knive og vodka - og øl. Alle tre på samme lørdag.

Torsdag den 6. oktober landede jeg i Helsinki. Jeg skulle deltage i en af de utallige Oktoberfester, der holdes rundt om i Verden.

Men nu var det torsdag, og jeg blev samlet op af min gode ven Tuomas som brugte sin ungdom i Oracle Development, men nu er selvstændig i Nokiaøkonomien, hvor der er masser af data i omløb.

Tuomas var lidt skuffet: Hans gode ven Heikki, som vi skulle spise middag med, havde lige aflyst fordi han havde meget travlt den aften.

Vi havde det nu meget hyggeligt alligevel. Øl, sjove historier og sauna fik weekend'en til at gå uden de store problemer. Først om søndagen forstod vi, hvorfor Heikki havde meldt afbud.

Han havde solgt sin database InnoDB til Oracle for et beløb, der nok er større end de fleste beløb. Han kan give middagen næste gang, kan han.

MySQL har fra starten haft en sjov ide om, at man kan hægte forskellige backends på MySQL. På den måde bliver det muligt for enhver at skrive en "database", der enten kan være en god relationsdatabase, en gammeldags fil-handler eller noget midt imellem.

Der findes adskillige sådanne backends til MySQL. Problemet for MySQL er bare, Heikki fra starten (for adskillige år siden) havde en drøm om at lave en Oracle-klon. De andre backends har ikke meget med databaser at gøre.

Heikki var nået langt. Den nyeste version havde mange features, der gjorde MySQL til en meget brugbar database.

Men der er et par ting mere I skal vide for helt at forstå, hvad der skete forleden:

For det første rejste Heikki for fem år siden til Oracle's hovedkvarter og tilbød dem, at de kunne købe InnoDB for 20 millioner dollars. Han blev eskorteret ud af bygningen. Oracle kunne ikke se ideen. Det var vist heller ikke meget af en database dengang. Men det har nok ikke gjort det billigere for Oracle, da de selv kom tilbage til Heikki....

For det andet skal man huske på, at en af database-verdenens bedst bevarede hemmeligheder, SAP DB, som følger gratis med SAP hvis man ønsker det, er en ganske god database. Den forærede SAP til MySQL for et par år siden sammen med 15 millioner dollars i venture capital, så MySQL kunne udvikle et alternativ til Oracle på SAP-platformen.

SAP var træt af at blive svinet til at Larry Ellison, samtidig med at 80% af SAP-kunderne valgte at køre på Oracle-databasen.

Derfor var den kommende version 5 af MySQL med InnoDB's meget Oracle-agtige features (online-backup, transaktioner, og alt muligt ind imellem) vigtig.

Så solgte Heikki. Det skal han være velkommen til.

Lidt synd for SAP, men de kan vel lade sig købe af Microsoft.

Lidt synd for MySQL, som dør på det her, men de kunne bare have købt InnoDB for mange år siden. De to grundlæggere er desværre lidt for fedtede og selvoptimerende til den slags.

Miracle-direktør Møgens Nørgaard skriver en klumme i hvert nummer af CRN




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere