Artikel top billede

EET får rekordoverskud på 60 millioner

Fokus på ekspansion, komponenter og overvågning har givet bonus. Med et overskud på næsten 60 millioner kroner før skat, ligner EET Nordic-koncernen den mest profitable distributør lige nu.

Omsætningen for hele koncernen endte på knap en milliard - 970 millioner kroner - og overskuddet før skat blev på 59, 8 millioner kroner for EET Nordic-koncernen.

Koncerndirektør John Skovbro Thomas er yderst tilfreds med regnskabet

»Det er fantastisk, at vi har skabt en platform for yderligere vækst. Vi har nu en fundering, hvor 100 millioner kroner og 150 millioner kroner i overskud ikke er så langt væk,« siger John Skovbro Thomas.

Han pointerer, at det er EET Nordics investeringer i nye forretningsområder og ekspansion i Europa, der nu viser resultater.

»Det er ikke sådan, at vi har været uberørt af det hårde marked. Regnskabet viser, at EET Nordic har foretaget en vellykket transformering fra at være en nordisk til en paneuropæisk spiller, og at vores investering i nye forretningsområder har båret frugt,« siger John Skovbro Thomas.

Det er ottende år i træk, at EET Nordic-koncernen har forbedret driftsindtjeningen, og det er distributørens ejer Capitalfonden Capidea meget tilfreds med

»Som bekendt har vilkårene i verdensøkonomien og i it-branchen været vanskelige i de sidste par år Det er derfor meget glædeligt, at det potentiale, vi som investeringsfond har set i EET Nordic-koncernen, også har kunnet realiseres. Sidste år forudsagde vi, at det ville tage cirka tre år at fordoble indtjeningen. Dette er nu næsten nået allerede 12 måneder senere, hvilket skyldes en betydelig vækst i de markeder, vi er gået ind på, men også en succesfuld akkvisitionsstrategi,« udtaler Erik Balleby Jensen, der er direktør for kapitalfonden Capidea og bestyrelsesformand for EET Nordic.

2009/10-omsætningen på 970 millioner kroner er en klar forbedring af 2008/09-omsætningen som nåede op på 794 millioner kroner. Overskuddet før skat er også vokset betydeligt fra 11,7 millioner kroner i 2008/09 til 59,8 millioner kroner i 2009/10.

Koncerndirektør John Skovbro Thomas knytter dog en kommentar til det, der ligner en femdobling af overskuddet.

»Laver man en reel sammenligning, er der tale om , at vi er tæt på en fordobling af overskuddet. Når det ser større ud, skyldes det, at vi sidste år havde kurstab og en højere rentebærende gæld,« understreger han.

Netop gælden er blevet betragtelig nedbragt. I 2008/09-regnskabet var den opgjort til knap 100 millioner kroner. Nu skønner John Skovbro Thomas, at gælden er halveret til omkring 50 millioner kroner.

»Der er kommet penge ind på bankkontoen. Vi er rimelig tilfredse, og hver evig eneste dag prøver vi at gøre det bedre end i går. En ting er pengesiden. En anden ting er, at vi giver kunderne noget, de er tilfreds med,« siger John Skovbro Thomas.

EET Nordic har selskaber i 16 lande i Europa., og har gennem de sidste ti år foretaget ti opkøb, for at styrke koncernen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere