Mr. Reconstruction

Det er ikke de lette opgaver og medvind, der har tiltrukket Carsten Dilling - efter 17 år i IBM har han valgt job, der udefra ikke har lignet de mest nemme udfordringer, først Columbus og nu Ementor.

»Det var slet ikke et ønske om at ville forlade IBM, men jeg fik en unik mulighed for at komme ud i en virksomhed, hvor jeg kunne se, at jeg virkelig kunne gøre den rette indsats og gøre en forskel,« slår Carsten Dilling om sit skift til Columbus IT Partner i 2001.

Han fandt også en stor tilfredsstillelse i konstant at være i søgelyset på en så eksponeret plads.

»Alle kigger på dig og spørger: Hvad vil du nu?...,« forklarer han, »... fordi du er den, der tegner virksomheden.«

Og det var en afveksling til en kæmpe veldefineret virksomhed, hvor der altid var nogle andre, man kunne dække sig ind bag ved.

»Det har tilføjet nogle ekstra parametre til mit forløb og har givet mig mere bredde og gjort mig til en mere helstøbt leder,« siger Carsten Dilling, som i dag sidder på Ementor Danmarks toppost.

»Fra begyndelsen var Columbus et meget veldefineret opgavesæt, som jeg var med til at løse, og det var en meget sundere virksomhed, da jeg forlod den. Så det var naturligt med et regimeskift; min opgave var ligesom udtømt,« siger Carsten Dilling, som ikke fik lov til at hvile længe, før Ementor gav ham oprydningsskovlen i hånden.

Indtil videre har han skåret Ementor væsentligt til. 11 divisioner er kørt ned til 3 hovedben; 42 løsningsområder er blevet til 15-17, hvor 5-10 har Ementors skarpeste fokus. Samtidig har fyringer ramt både top og bund i medarbejderstaben.

»Vi har kørt fuldstændig snorlige efter en plan. Og det er en af de ting, jeg lægger utrolig meget vægt på i sådan en situation, hvor alt er vingeskudt og hårdt ramt. At man laver en stringent plan om, hvad man vil gøre noget ved, og hvordan man vil gøre det. Og så skal man leve op til den,« slår Carsten Dilling fast.

Netop derfor mærker han nu også en begyndende stigning i stemningen blandt medarbejderne. Fordi folk kan mærke, at det, de blev lovet, også holdt stik. Og samtidig blev strukturændringen taget i ét hug. Der kommer ikke flere.

Læs hele interviewet med Carsten Dilling i den trykte udgave af CRN, der udkommer i dag.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere