IT-PROFIL:: Mediedirektør uden mobiltelefon

Manglende udbygning af infrastruktur er en trussel mod udvikling af digitale medier, mener direktør i Xstream, Frank Thorup.

Hvad holder du mest og mindst af ved it-branchen?
Jeg holder meget af den udfordring, nye og spændende teknologier konstant giver. Det åbner samtidig op for nye forretningsmuligheder, man konstant må forholde sig til. Tempoet i branchen er sommetider lidt for hæsblæsende, hvilket giver for lidt tid til fordybelse i teknologier og forretningsudvikling.

Hvad er du mest stolt af i din karriere?
Jeg er mest stolt af at have skabt Xstream, en virksomhed der i dag er blandt Europas førende inden for media assets management softwareløsninger. Jeg er stolt af at have skabt en international virksomhed, som har vokset organisk i et marked fyldt med stærke udenlandske konkurrenter.

Og hvad er du mindst stolt af?
Man kan ikke undgå at lave små fejl undervejs i sin karriere. Jeg har som alle andre betalt mine lærepenge undervejs, men jeg har heldigvis været forskånet fra at lave store brølere, der har hængt ved.

Hvilken person i it-branchen har betydet mest for dig?
Rent forretningsmæssigt har redaktør, Jørgen Schultz-Nielsen fra Jyllands-Posten betydet mest for mig. Han har været en fantastisk inspirator og sparringspartner for mig, siden jeg mødte ham for syv år siden. Den dag i dag er han den person, som jeg kender, der ved mest om udviklingen indenfor onlinemedier.

Hvor ville du være i dag, hvis du kunne gå tilbage i tiden og selv udforme din karriere?
Jeg ville ikke gøre noget som helst om igen, for jeg synes, at jeg både uddannelsesmæssigt og professionelt jeg gennem min karriere har tilegnet mig en viden og erfaring, jeg ikke ville være foruden. Den ballast, jeg har fået gennem mit karriereforløb, har haft stor indflydelse på, hvor Xstream befinder sig i dag.

Hvad laver du om 10 år?
Det er selvfølgelig svært at sige, men jeg forstiller mig, at der til den tid er kommet nye kræfter til i min position i Xstream. Jeg forstiller mig fortsat at arbejde med teknologi og forretningsudvikling, for det er det, jeg brænder for.

Hvilket job - udover dit nuværende - ville du have, hvis du var økonomisk uafhængig og kunne vælge frit?
Så kunne jeg godt tænke mig at være digital udviklingsdirektør i Danmarks Radio eller TV2 Danmark, for der er et kolossalt uudnyttet potentiale, som jo næsten gør ondt at se gå til spilde.

Hvad er den største trussel mod din del af branchen?
Den største trussel er infrastrukturen, som er under pres fra den stigende efterspørgsel på onlinevideo. Vi ser allerede i dag flaskehalsproblemer i infrastrukturen, og dette er noget som politikerne i samarbejde med operatørerne må tage fat på nu for at sikre, at hele branchen ikke bremses af flaskehalsproblemer i infrastrukturen.

Hvad ville du gøre, hvis du var Danmarks it-minister?
Jeg ville sikre, at der blev investeret kraftigt i landets infrastruktur. Derudover ville jeg sørge for ordentlige konkurrencevilkår for de operatører, der befinder sig på dette marked, således at den forretningsmæssige interesse i investeringer i infrastrukturen ikke bremses af TDC’s dominans på markedet.

Hvordan takler du arbejdspres?
Jeg har de sidste syv år ikke haft en mobiltelefon, hvilket er min måde at takle arbejdspres på. Jeg bestemmer derved, hvornår jeg er på arbejde, og hvornår jeg ikke er det.

Hvordan kobler du af?
Jeg bruger min tid sammen med familien, da det er den bedste og behageligste måde, jeg kan koble af på. Derudover sørger jeg for at møde op til den ugentlige træningsaften på det fodboldhold, jeg spiller for i Skovshoved Boldklub.

 


Billedtekst
41-årige Frank Thorup er gift med Karin. De bor i Kongens Lyngby og har børnene Ida Marie, Casper og Nora Sofie på henholdsvis syv, fem og et år.

 


 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere