Medion stormer frem gennem Aldi

Salget af computere igennem discountkæden Aldi har placeret den tyske pc-leverandør Medion på listen over de bedst sælgende i landet. Produkt-grupperne er udvidet, og antallet af forhandlere vokser støt.

Den tyske elektronik- og computerleverandør Medion har på rekordtid sat sig på det danske privatmarked.

Strategien med at sælge computere gennem fødevarekæden Aldi har plantet den tyske leverandør i bevidstheden hos de danske kunder.

Så meget, at de mere traditionelle salgskanaler nu er begyndt at lukke Medion ind i varmen.

Efter kun at have været på hylden i fødevarebutikker, er Medion-produkter kommet ind hos de store distributører såsom Tech Data, der har et hav af kunder blandt de traditionelle pc-forhandlere.

Mange meninger om Aldi-salg
IT-branchen var i starten skeptisk overfor Medions strategi. Der var lige så mange meninger om tilbuddet i Aldi, som der var kunder i køen hos discount-butikken.

Analytiker Anders Elbak fra IDC vurderede i 2001, at danskerne ikke ville affinde sig med at købe en pc i et discount-supermarked, men efterhånden har han revideret sin opfattelse.

- Pc'en er blevet mere en dagligvare, og det har de traditionelle forhandlere fået øjnene op for. Derfor er de nu interesserede i at få Medions produkter ind på hylderne, men de har sovet i timen, lød hans vurdering i 2002.

Bredt udvalg
I dag sælger Medion et bredt udvalg af elektronik. Lige fra digitalkameraer over tv-apparater til bærbare computere og telefoner.

Kunderne, der får lov at købe direkte ind uden om distributørerne, er de store radio- og tv-kæder såsom F-Group, der blandt andet har Fredgaard og Fona i gruppen.

På koncernplan nåede Medion i de første tre kvartaler af 2002 op på 9,6 milliarder kroner i omsætning, hvilket resulterede i et overskud på 533 millioner kroner.

Mål opfyldt for længst
I Danmark har salgsdirektøren for multimediedelen hos Medion, Kim Jensen, ikke så mange konkrete tal at fylde på, når snakken falder på markedsandele.

Men han indrømmer gerne, at tidligere håb om, at Medion ville blande sig i top tre over leverandører til det danske privatmarked, for længst er opfyldt.

I gennem tyve år har den tyske koncern Medion slået sig op på salg af elektronik gennem fødevarebutikker og specielt Aldi.

I fjerde kvartal af 2002 blev det til 472.488 pc'er til tyskerne. Heraf blev omkring 400.000 solgt gennem Aldi.

Aldi-køen udeblev
I Danmark har både Aldi og Medion været yderst sparsomme med oplysninger om salget.

Optimistiske bud lyder på, at Aldi har solgt omkring 7.000 pc'er ved hvert slagtilbud, men da Aldi i december lancerede det seneste køtilbud på 2,66 GHz-maskiner til under 10.000 kroner, udeblev køen.

Det fik Aldi til indrykke ekstra annoncer for at få tømt butikkerne, hvilket tidligere ikke var nødvendigt.

Medion er snart klar med endnu et slagtilbud i Aldi, men hvor mange computere, det drejer sig om denne gang, er ikke muligt at lokke ud af den tyske leverandør.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere