TDC skal levere digital signatur

Det bliver TDC, der skal levere den digitale signatur til danskerne. Dermed fravælger Videnskabsminister Helge Sander (V) den netbank-baserede løsning, som ellers har været IT-branchens favorit. TDC styrker nu sin position markant.

Det bliver TDC, der skal levere den digitale signatur til borgere, myndigheder og erhvervsliv i Danmark.

Det har Videnskabsministeriet besluttet efter lang betænkningstid og mere end uges granskning af juridiske detaljer i ordren, der har stor betydning for udbredelsen af den digitale forvaltning herhjemme.

Der har været kamp til stregen om ordren, der har en værdi på omkring 50 millioner kroner. De bydende parter har nemlig været klar over, at vinderen vil få en hovedrolle i den fremtidige digitale infrastruktur i Danmark.

KMD ude i kulden

Videnskabsministeriet har med sit valg af TDC helt fravalgt den eneste anden finaledeltager - et konsortium bestående af KMD, PBS og DMdata, der ejes af A.P. Møller, Danske Bank og WM-data.

Konsortiet har ellers været brancheforeningers og erhvervslivets klare favorit med sin netbank-baserede løsning, som ville kunne sikre en hurtigt udbredelse til de omkring 1,5 millioner danskere, der i dag anvender netbank.

Netop den hurtige udbredelse har været et vigtigt parameter for Videnskabsminister Helge Sander (V), der dog har tiltro til, at TDC-løsningen vil kunne spredes hurtigt ud til danskerne.

Computerworld Online erfarer, der på et tidspunkt blev arbejdet med en løsning, der indebar dele fra såvel TDC som konsortiet. Denne model blev dog senere droppet.

- Det har været en yderst vanskelig beslutning, men vi er nået frem til, at TDCs løsning bedst tilgodeser borgernes, myndighedernes og de private virksomheders behov for digitale signaturer, siger Helge Sander.

En milepæl

Den digitale signatur er et af milepælene i indførelsen af den digitale forvaltning.

Signaturen vil betyde, at borgere og virksomheder kan underskrive dokumenter digitalt via for eksempel internet.

IBM var oprindeligt også med i opløbet med et konsortium med CSC, Eurotrust, EDB Gruppen, Cap Gemini og Dafolo som underleverandører. Dette konsortium trak sig dog sidste år, fordi det ikke mente, at den digitale signatur kunne blive en lønsom forretning.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2025

Hvordan du orkestrerer og opdeler SAP-projekter for at opnå gevinster hurtigere? Hvordan påvirker AI fremtiden for SAP i almindelighed og måske også din virksomhed? Dette er blot nogle af de svar du får ved at deltage på denne spændende konference.

03. april 2025 | Læs mere


Cyber Briefing: Backup, availability og disaster recovery

I en tid hvor truslerne mod it-driften kun vokser, er det afgørende at kende forskellen på backup, availability og disaster recovery. Deltag og få konkret viden og praksisnære eksempler på, hvordan I kan styrke jeres beredskab.

07. april 2025 | Læs mere


Cyberthreat Day, København: Trusler, angreb og forsvar i praksis

Stå rustet mod cybertrusler. Få et detaljeret overblik over de nyeste sårbarheder, angrebsmønstre og metoder, som cyberkriminelle anvender. Lyt til beretninger fra sikkerhedseksperter på den digitale frontlinje, og få indsigt i både succesfulde angreb og de, der blev afværget

08. april 2025 | Læs mere