Kun halvdelen af verdens PC'er er Vista-klar

Analyseinstituttet Garner spår store problemer for Microsoft, eller gode tider for PC-branchen, når Vista bliver lanceret.

En frisk rapport fra Gartner konkluderer, at Windows Vista vil fungere på næsten alle verdens PC-er, men at kun halvdelen vil kunne benytte de mange nye funktioner.

»Selvom næsten alle Pc-er på markedet i dag kan køre Windows Vista, vurderer vi at omtrent halvdelen ikke vil være istand til at lade brugerne benytte den avancerede Windows Aero brugergrænseflade,« skriver Gartner i deres analyse.

Gartner anbefaler alle som køber Windows Vista at have mindst en gigabyte RAM i deres computer, og hvis man planlægger at køre virtualiseringsprogrammer, kan man roligt lægge yderligere 512 megabyte ram til.

Desuden kræver Vista et kraftig grafikkort af nyere dato for at kunne køre den nye Aero brugergrænseflade.

Microsoft angiver på sin side 512 megabyte ram og en moderne processor som de eneste krav for at køre Vista, men det kan roligt betragtes som et absolut minimum.

De voldsomme hardware krav er noget indkøbere bør tage med i deres overvejelser allerede nu.

»PC'er som købes i 2006 vil blive brugt længe efter Vista er lanceret. De fleste organisationen beholder deres PCer i tre til fem år, og vi anslår tre år for bærbare computere og fire år for desktops,« skriver Gartner.

Selvom de fleste virksomheder venter et stykke tid efter lanceringen af et nyt styresystem før de opgraderer, mener Gartner, at de bør begynde at tænke over det allerede nu.

»For en organisation som planlægger at opgradere årgang 2006 PC'er til Windows Vista, eller ønsker at holde deres muligheder åbne, er det afgørende, at de køber den rigtige computer nu, for at reducere omkostningerne ved at skifte senere,« konkluderer Gartner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere