Phishing-angreb rammer CO2-emissionshandel

Internet-kriminelle har lammet handlen med CO2-emissioner i store dele af Europa. Svindlere har brugt Danmark som mellemstation inden kvoterne er blevet solgt videre.

En bølge af phishing-mails i Tyskland har sat gang i en lavine som har væltet den europæiske handel med CO2-emissioner mellem virksomheder. Handelssystemet betyder, at virksomheder kan købe og sælge certifikater som giver retten til CO2-emissioner, enten for at tjene penge eller købe sig til retten til at udlede mere co2.

Torsdag morgen modtog omkring 2.000 registrerede brugere hos det tyske emissionshandelskontor DEHSt en forfalsket e-mail, der advarer om angreb på systemet og opfordrer til at indtaste sine adgangsdata hos et "højtrangerende" sikkerhedsfirma.

Et helt klassisk phishing-svindelnummer, hvor man forsøger at lokke folk ind på en falsk side og aflevere deres fortrolige data.

Mindst syv virksomheder hoppede på tricket og indtaste deres login-oplysninger på det falske phishing-site, hvorefter svindlerne har overført deres emissions-rettigheder i systemet til konti i Danmark og Storbritannien og solgt dem videre.

De nye ejere har sandsynligvis troet, at der var tale om en legitim handel, men kan alligevel ende med at sidde på regningen. Den samlede skade opgøres til tre millioner euro.

Men værre er, at phishing-angrebet fik emissionshandelen i det meste af Europa til at gå næsten i stå. Myndighederne i 13 europæiske lande spærrede kortvarigt for køb og salg af nye emissioner, mens man forsøgte at rydde op efter svindelnummeret.
 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere