Aldi brænder inde med pc'er

Normalt er der kø foran Aldi-butikkerne, når de har hentet et parti multimedie-pc'er hjem til lavpris. Men ikke denne gang. Aldi er brændt inde med 2,66 GHz-maskiner og kører nu en ekstra kampagne.

10.000 kroner for en meget flot udstyret computer har gjort discountkæden Aldi til storsælger af pc'er herhjemme.

Normalt har et tilbud fra Aldi da også været udsolgt få timer efter, at butikkerne er åbnet.

Men det seneste tilbud, der blev lanceret i slutningen af november, var ikke godt nok, og nu brænder butikkerne inde med det kostbare udstyr.

I går, søndag, måtte Aldi ligefrem indrykke annoncer i aviserne, hvor de samme computere blev udbudt til salg igen under overskriften "Så er det nu - Sidste chance" og med bemærk­ningen "Begrænset antal på alle varer".

- Spørgsmålet er nok, om der er sket en mætning hos forbrugere, der skal have det sidste nye skrig inden for pc'er, siger direktør Hans Christiansen, Aldi Vest i Kolding, til Computerworld Online.

Skal sælges inden jul

Aldis "Sidste chance"-tilbud er en multimedie-pc med en 2,66 Ghz Pentium 4-processor til 9.999 kroner. Computeren er samlet af den store tyske Medion-koncern og er også blevet solgt i Aldi-kædens tyske butikker.

Hans Christiansen håber meget på, at de sidste pc'er er solgt inden jul. Selvom der ikke er tale om fersk fisk, har pc'er alligevel også en begrænset holdbarhed på grund af den teknologiske udvikling.

- Denne situation kan vi kun leve med i en begrænset tid, understreger Hans Christiansen.

Han kan alligevel også se de positive sider af at have et restlager.

- Vi vil jo heller ikke have en situation, hvor der er udsolgt allerede onsdag eller torsdag, siger han.

Aldi er tidligere blevet kritiseret for ikke at købe pc'er nok hjem, og allerede efter få timer er kunder gået forgæves efter tilbudene, der typisk lanceres på onsdage.

Den er for dyr

Men noget tyder på, at tilbuddet i denne omgang ikke har været godt nok. Det mener i hvert fald IDC-analytiker Anders Elbak, der hele tiden har været skeptisk over for Aldis indtog på pc-markedet.

- Jeg tror, at computeren denne gang har været for dyr. 10.000 kroner for en pc uden skærm er mange penge, uanset hvad den så indeholder, siger Anders Elbak.

Han mener også, at konkurrenterne er blevet bedre til at markedsføre modeller i den billige ende.

- Det kan spille en rolle, at Dell har kørt med tv-reklamer for nogle ret billige modeller, og jeg tror ikke, at forbrugerne går så meget op i, om der sidder en 2,2 eller 2,6 GHz processor i computeren, siger Anders Elbak.

Men Aldi har for længst bevist, at kæden kan håndtere at sælge mange pc'er, og det skal koncernen nok kunne gentage igen, om end den tilsyneladende ikke skal bestille så mange hjem næste gang, lyder det fra analytikeren.

- Hvis Aldi kan sælge en god computer noget billigere, end vi har set det denne gang, så skal koncernen nok kunne lokke kunder til. Men to gange om året er åbenbart for meget, hvis Aldi-butikkerne skal have udsolgt i en fart, siger Anders Elbak.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere