Nyt IT-sikkerhedsråd på plads

Videnskabsminister Helge Sander offentliggjorde i går de otte medlemmer af det nye »Rådet for IT-sikkerhed«, der indleder arbejdet med den danske og europæiske IT-sikkerhed i januar.

Rådet viderefører arbejdet som foregik i IT-sikkerhedsrådet, hvor Mads Bryde-Andersen var formand indtil lukningen i foråret 2002, men i modsætning til det gamle har det nye råd fået egentlige beføjelser. Der skal igangsættes kampagner og udvikles standarder for sikkerhed, og der oprettes et kompetencecenter til at understøtte rådets arbejde i praksis.

Seks menige medlemmer og et formandskab bestående af Allan Fischer-Madsen og næstformand Janne Glæsel skal til sammen drive det nye råd, som ifølge videnskabsministeren kommer til at spille en større rolle end tidligere:

»Der er blevet brugt en del kræfter på at finde ud af, hvilken model der var den rigtige for arbejdet med IT-sikkerhed. Det afgørende for mig har været at sikre, at det nye råd får gennemslagskraft, så vi får sat IT-sikkerheden højere på dagsordenen,« siger Helge Sander i en pressemeddelelse.

Den nyslåede formand glæder sig over de arbejdsområder, det nye råd har fået, men vil først fortælle om alle detaljerne, når rådet har været samlet for første gang i januar.

»Blandt udfordringerne er at vi skal i gang med at fremme IT-sikkerheden og forståelsen for, at det er et vigtigt område. I det kommende år skal vi sandsynligvis kigge på et projekt, hvor IT-sikkerheden i det offentlige skal gøres bedre og billigere, og der skal laves en indsats for netværkssikkerheden i Danmark,« siger Allan Fischer-Madsen, som også nævner muligheden for at der i forlængelse af kompetencecenteret etableres en uafhængig overvågningsfunktion på linje med amerikanske CERT.

I starten får rådet desuden en international funktion i kraft af Danmarks EU-formandskab. Det er meningen at Rådet for IT-sikkerhed skal spille en rolle i forbindelse med formuleringen af retningslinjer for, hvordan den europæiske IT-sikkerhed skal håndteres, fortæller formanden.

Den fulde medlemsliste for Rådet for IT-sikkerhed kan ses på Videnskabsministeriets hjemmeside, hvor rådets kommissorium også er tilgængeligt.




IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Business Analysts til samfundsvigtige it-projekter

Queue-it ApS

Team Lead Engineering

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

ITSM-koordinator
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere