En gang iværksætter - altid iværksætter

Stifter og direktør i Omada, Morten Boel Sigurdsson, er stolt af den virksomhed , han har skabt, men mener, at it-branchen burde øve sig i at kommunikere klart og forståeligt. Og så bryder han sig ikke om trebogstavs-forkortelser.

Hvad holder du mest og mindst af ved it-branchen?
At nogle få gode hoveder med den rette handlekraft og uden den store kapital kan udvikle og distribuere produkter og services gennem internettet og nå ud til hele verden - og så elsker jeg den afsindige fart, der altid er på innovationen inden for IT. Jeg bryder mig ikke om trebogstavsforkortelser og svulstige it definitioner - »Business Excellence« og »Cloud Computing« for eksempel. Branchen burde øve sig i at kommunikere mere klart og forståeligt.

Hvad er du mest stolt af i din karriere?
Jeg er stolt af den kultur vi har skabt i Omada og hele det ambitiøse hold bag virksomheden som hver dag går på arbejde for at gøre en forskel.

Og hvad er du mindst stolt af?
Jeg er ikke stolt af, at Danmark har ophavsretten til janteloven.

Hvilken person i it-branchen har betydet mest for dig?
Vores bestyrelsesformand Peter Leschly. Han har været med Omada hele vejen siden år 2000 og er en stor inspirationskilde. Et andet eksempel er Niels Molzen, som er CIO hos Danisco – han har stor integritet og handlekraft.

Hvor ville du være i dag, hvis du kunne gå tilbage i tiden og selv udforme din karriere?
Jeg ville være hos Omada, som ville have været meget større, hvis jeg havde truffet alle beslutninger rigtigt første gang – det tog lidt for eksempel længere tid end forventet at tage springet til USA, hvor jeg bor nu.

Hvad laver du om 10 år?
Een gang iværksætter, altid iværksætter - men sikkert suppleret med bestyrelsesarbejde og investeringer i andre virksomheder. Der er for mig ikke noget mere spændende, man kan lave erhvervsmæssigt end at være iværksætter. Det er ikke et job, men en livsstil.

Hvilket job - udover dit nuværende - ville du have, hvis du var økonomisk uafhængig og kunne vælge frit?
At være økonomisk uafhængig handler meget om at kunne sætte tæring efter næring. Og I det perspektiv føler jeg mig økonomisk uafhængig og laver lige præcis det jeg helst vil lave.

Hvad er den største trussel mod din del af branchen?
At vi i Danmark ikke får skabt de nødvendige forudsætninger for at tiltrække talenter fra udlandet. Der foregår en kamp overalt om at tiltrække de bedste hoveder - hos Omada har vi 16 nationaliteter og ansætter talent, når vi ser det. Et andet godt eksempel er Microsoft. De ved, hvor vigtigt det er at være en talentmagnet. Når jeg besøger dem i Redmond er det jo påfaldende at mere end 80 procent af deres medarbejdere kommer fra andre lande end USA – såsom masser af Ph.d.-indere med stor regnekraft i baghovedet.

Hvad ville du gøre, hvis du var Danmarks it-minister?
Gøre højvækst-iværksætteri til hovedfag på alle studier. Jeg synes vi trænger til at blive mere kommercielt dygtige i Danmark for at kunne konkurrere mod Indien, Kina, USA og så videre. Jeg ville ansætte nogle af verdens bedste undervisere, for eksempel indenfor spiludvikling eller mobile teknologier og sikre at de kunne tiltrækkes også lønmæssigt. Herigennem ville jeg tiltrække udenlandske dygtige studerende der kunne skabe iværksættervirksomheder, der igen tiltrækker kapital, yderligere talent og skaber arbejdspladser og velstand. Vi skal have noget mere ambition ind i kulturen og forhold, der belønner ambition og dygtighed.

Hvordan takler du arbejdspres?
Nogle gange, når tingene bliver lidt overophedede, løber jeg en lang tur med min ipod og lytter for eksempel til Baz Lurmans »Sunscreen«, Den sætter tingene i et lommefilosofisk perspektiv.

Hvordan kobler du af?
Spiller luftguitar og nintendo med min søn.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere