A-Team vil købe konkursbo efter dataskole

Kursusselskabet A-Team, der selv var gennem en konkurs i foråret, vil nu overtage konkursboet efter Høje Taastrup Dataskole, som er ude i sin tredje konkurs. A-Team afvikler allerede kurser for dataskolen.

Der er udsigt til, at der fortsat skal afvikles IT-kurser på adressen Køgevej 16 i Høje Taastrup, hvor den tre gange krakkede kursusvirksomhed Høje Taastrup Dataskole har til huse.

Skolen blev senest erklæret konkurs 15. juli i år, og gælden er opgjort til knap 8 millioner, hvoraf 2 millioner kroner er gæld til lønmodtagere og 5,5 millioner kroner er gæld til andre kreditorer.

Advokat Ole Borch fra advokatfirmaet Bech-Bruun Dragsted er kurator i boet. Han oplyser, at boet snart regner med at få solgt kursusdelen og navnet Høje Taastrup Dataskole.

- Vi forhandler med flere fra den gamle kreds bag Høje Taastrup Dataskole om overdragelse af aktiviteterne. Der skal bare lige opnås enighed om prisen, men det forventer jeg sker inden for en overskuelig fremtid, siger Ole Borch.

Den gamle kreds bag Høje Taastrup Dataskole er Carsten Kaae og John Normann Kristensen, som indtrådte i skolens bestyrelse efter dens forrige konkurs - og genopstandelse - i efteråret 2001.

Nu vil de via deres selskab A-Team 2002 Aps købe Høje Taastrup Dataskole.

A-Team afvikler dataskolens kurser

Carsten Kaae er koncernchef i kursusvirksomheden A-Team 2002 Aps, mens John Normann Kristensen er salgsdirektør.

De var i foråret gennem en konkurs i A-Team International A/S efter en mislykket fusion med norske Ajourit.

De reddede dog aktiviteterne fra A-Team ved at benytte den såkaldt Hafnia-model. Gælden på 40 millioner kroner blev parkeret i det gamle selskab A-Team International, mens aktiviteterne blev ført over i det nye selskab, A-Team 2002 Aps.

A-Team Aps er siden flyttet fra sine hidtidige lokaler i Birkerød til Høje Taastrup Dataskoles adresse. Dermed er det også muligt for A-Team at afvikle de kurser, der stadigvæk bliver tilbudt på den konkursramte skole.

Høje Taastrup Dataskole betaler A-Team for at holde kurserne ? og derved bliver kursusvirksomheden holdt flydende, mens konkursboet og et salg til netop A-Team bliver behandlet, oplyser kurator Ole Borch.

Af de 11 ansatte ved konkursen er kun tre tilbage på dataskolens adresse ? og en af dem er den tidligere administrerende direktør, Ernst Lohse.

Han er blevet ansat som projektleder i A-Team og er glad for, at kursusdelen med blandt andet pc-kørekort og specialistkurser i brugen af Office bliver videreført i A-Team.

- Der er en god synergi i at blive en del af A-Team, som dataskolen samarbejdede med før konkursen. Samtidig kan vi beholde særpræget fra skolen ? nemlig de skræddersyede IT-kurser til virksomsomheder, forklarer han.

Mens kursusdelen formentlig vil kørt videre, forbliver forskellige driftsmidler, en konsulentforretning og "nogle små-koncepter", som Ernst Lohse kalder det, tilbage i boet.

Kun penge til lønmodtagerkrav

Hvorvidt navnet Høje Taastrup Dataskole vil blive ført videre, er salgsdirektør i A-Team, John Normann Kristensen ikke sikker på. Det indgår i forhandlingerne med boet.

Derudover håber A-Team på at kunne overtage nogle anlægsaktiver som køkken og telefonanlæg efter at være flyttet ud på skolen.

Som det ser ud nu, er der penge i boet til lønmodtagerne, mens der ikke bliver noget tilovers til de øvrige kreditorer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere