Honda laver brintstation til hjemmebrug

Honda har nu udviklet en tankstation til brintbiler, der er så lille at der er plads til den i garagen.

 Det lyder næsten som en drøm. Man kører bilen ind i garagen om aftenen – og næste morgen er den klar til en ny dag med fyldt tank. Nu bliver det til virkelighed. Honda har netop installeret prototypen på en soldrevet tankstation til brintbiler foran sit forskningscenter i Los Angeles.

Honda-chef Takanobu Ito har store forventninger til brændselscelle-biler, der kører på brint. Det klassiske problem – som også gælder for elbiler – er jo at der mangler tank- eller ladestationer.

Derfor har Honda udviklet en lille brint-tankstation, som bilejeren kan installere i sin egen garage.

Så kan man selvfølgelig spørge, hvor denne brint skal komme fra. Og svaret er meget enkelt – anlægget fremstiller selv brint gennem elektrolyse af vand. Energien til denne proces kommer indirekte fra solpaneler. Så det kan næsten ikke blive meget grønnere.

Honda har tidligere fremvist en lignende prototype, men det nye anlæg skulle være mindre og mere effektivt.

Konceptet er meget enkelt. I løbet af dagen genereres energi fra solpanelerne, som overføres til elnettet – og altså sælges til energiselskabet til en høj pris. Om natten er strømmen billigere og anlægget kører så med strøm fra elnettet.

Bilen parkeres i garagen og tilsluttes anlægget, og det tager otte timer at producere et halvt kilo brint, hvilket skulle række til en dags kørsel.

Det skal også være muligt at tanke brint i normale tankstationer, men der er stadig kun meget få steder af de såkaldte Fast Fill stationer, hvor man kan fylde brinttanken på fem minutter. Men alligevel er Honda urokkelig i sin tro på, at brintbiler – og ikke elbiler – er fremtidens bæredygtige transportform.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere