Lars Wørzner var nok den medarbejder, der var allergladest for IBM. Han blev nærmest også født ind i virksomheden, der var hans første arbejdsplads som nyuddannet, og han tænkte ikke over, at der også kunne være en verden udenfor - og en anden måde at gøre tingene på.
»Jeg var Mr. IBM - formentlig den mest blå mand i hele virksomheden,« smiler Lars Wørzner i dag.
Indtil den dag, hvor Compaq ville have fingre i ham. Selv om han først var direkte uinteresseret, blev han til sidst fristet. Den blå farve sad godt nok fast i huden, og han kunne virkelig ikke forestille sig at være et andet sted. Men efter flere samtaler - først med en headhunter, siden med daværende Compaq-boss Walther Thygesen - begyndte han alligevel at vakle. Han syntes, at jobbet og virkesomheden trods alt lød spændende, og han faldt øjeblikkeligt i hak med Walther Thygesen.
Til sidst følte han også, at valget også var mere omfangsrigt, end det umiddelbart havde syntes.
»Der ville ikke komme bedre jobtilbud. Så på en måde var det også som at vælge mellem jobbet i Compaq eller at blive i IBM resten af mine dage. Hvis jeg sagde nej til jobbet, ville jeg sige ja til IBM i 40 år,« siger Lars Wørzner, der så alligevel også følte, at han måtte prøve noget nyt og kaste sig ud i det.
Og han kom hurtigt ud af den blå tankegang, da han kom til Compaq, der repræsenterede exitement og gejst, det hurtige og det smarte. Samtidig var forskellen på at komme fra den centralt styrede amerikanske virksomhed til den landestyrede europæiske en kæmpe omvæltning. Men en god en af slagsen, som Lars Wørzner hurtigt lærte at sætte stor pris på.
»Det var en kolossal aha-oplevelse. Og jeg havde det rigtig godt med indflydelse og medbestemmelse - og også at stå til ansvar. Det er ti gange skæggere.«
Og derfor takkede han også ja til jobbet hos Fujitsu Siemens Computers, hvor han i dag er administrerende direktør.
»Det mindede nok om de gamle dage i Compaq,« siger Lars Wørzner.
»Jeg havde set fordelene ved et landestyret selskab, hvor man virkelig kan sætte hestene fri - og hvad det betød, da der kom et stort system ned over. Så da Fujitsu Siemens-tilbuddet kom, syntes jeg, at det lød rigtig spændende,« fastslår han og tilføjer:
»At få lov til at styre sin egen butik og kunne beslutte tingene lokalt - det er det, der er skægt.«
Læs hele interviewet i den trykte udgave af CRN, der udkommer i dag