Wørzner er ikke blå længere

I mange år var han Mr. IBM og troede aldrig, at han nogensinde ville have lyst til andet. Men tanken om 40 år hos de blå fik ham alligevel til at rykke til Compaq. Her fandt han ud af, at han rent faktisk var ret glad for den hurtige arbejdskultur og den korte vej til beslutningerne - to faktorer som Lars Wørzner også sætter pris på i dag hos Fujitsu Siemens Computers.

Lars Wørzner var nok den medarbejder, der var allergladest for IBM. Han blev nærmest også født ind i virksomheden, der var hans første arbejdsplads som nyuddannet, og han tænkte ikke over, at der også kunne være en verden udenfor - og en anden måde at gøre tingene på.

»Jeg var Mr. IBM - formentlig den mest blå mand i hele virksomheden,« smiler Lars Wørzner i dag.

Indtil den dag, hvor Compaq ville have fingre i ham. Selv om han først var direkte uinteresseret, blev han til sidst fristet. Den blå farve sad godt nok fast i huden, og han kunne virkelig ikke forestille sig at være et andet sted. Men efter flere samtaler - først med en headhunter, siden med daværende Compaq-boss Walther Thygesen - begyndte han alligevel at vakle. Han syntes, at jobbet og virkesomheden trods alt lød spændende, og han faldt øjeblikkeligt i hak med Walther Thygesen.
Til sidst følte han også, at valget også var mere omfangsrigt, end det umiddelbart havde syntes.

»Der ville ikke komme bedre jobtilbud. Så på en måde var det også som at vælge mellem jobbet i Compaq eller at blive i IBM resten af mine dage. Hvis jeg sagde nej til jobbet, ville jeg sige ja til IBM i 40 år,« siger Lars Wørzner, der så alligevel også følte, at han måtte prøve noget nyt og kaste sig ud i det.

Og han kom hurtigt ud af den blå tankegang, da han kom til Compaq, der repræsenterede exitement og gejst, det hurtige og det smarte. Samtidig var forskellen på at komme fra den centralt styrede amerikanske virksomhed til den landestyrede europæiske en kæmpe omvæltning. Men en god en af slagsen, som Lars Wørzner hurtigt lærte at sætte stor pris på.

»Det var en kolossal aha-oplevelse. Og jeg havde det rigtig godt med indflydelse og medbestemmelse - og også at stå til ansvar. Det er ti gange skæggere.«

Og derfor takkede han også ja til jobbet hos Fujitsu Siemens Computers, hvor han i dag er administrerende direktør.

»Det mindede nok om de gamle dage i Compaq,« siger Lars Wørzner.

»Jeg havde set fordelene ved et landestyret selskab, hvor man virkelig kan sætte hestene fri - og hvad det betød, da der kom et stort system ned over. Så da Fujitsu Siemens-tilbuddet kom, syntes jeg, at det lød rigtig spændende,« fastslår han og tilføjer:

»At få lov til at styre sin egen butik og kunne beslutte tingene lokalt - det er det, der er skægt.«

Læs hele interviewet i den trykte udgave af CRN, der udkommer i dag




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere