Et Win/Win forhold

CRN har taget pulsen på karrierer i branchen lige nu. Med en serie af karriere portrætter, der spænder fra personer, der står i starten af karrieren, og de der så småt har pensionen i horisonten.

Navn:Rasmus Bested Toft
Alder:34
Stilling Afdelingschef Navision: Datapro
By:Jyllinge
Baggrund: Uddannet som elektronikingeniør i 97, fra 1997-2001 Konsulent for Navision i PCA og senere Deloitte og Touche. 2001 Chef konsulent i Dansk Systerm Partner, senere overført til Hands Danmark, det senere Columbus IT. Fra 2004 Ansat som konsulent og afdelingsleder hos Data Pro.

Hvorfor valgte du i it-branchen?

Det blev forholdsvis hurtigt klart for mig, at alt det der med højspænding var ikke sjovt, så jeg tog så meget logistik og økonomi som jeg kunne. Som ingeniør skal man lynhurtigt kunne sætte sig ind i nogle problemstillinger og finde en løsning, og det har man i høj grad brug for i it-branchen. Det var ikke et bevidst valg fra min side, og måske kunne jeg ligeså godt være endt i en logistik afdeling, men det havde under alle omstændigheder have været noget med it.

Hvad betyder dit job for dig?

Jeg kan ikke holde ud at kede mig. Det er vigtigt, at der sker noget forandring i mit job. Der må gerne hele tiden være en blanding af nyt og gammelt. Det er også vigtigt, at det sted jeg arbejder har nogle dygtige medarbejdere og helst nogle af de bedste. Det er vigtigt, at jeg er et sted hvor både jeg og virksomheden kan få succes. Det handler om, at der skal være et Win/Win forhold mellem dig og din virksomhed. Det nytter ikke, at du bidrager med en masse til virksomheden, hvis ikke du selv bliver udviklet samtidigt, og det gælder selvfølgeligt også omvendt. Det lægger jeg selv stor vægt på, når jeg ansætter nye folk. Det skal fungere for begge parter, og det synes jeg generelt ikke, at virksomhederne tænker nok over.

Hvad er den største udfordring for dig i dagligdagen?

Der er dybest set to slags kunder. Den, der betragter it som en strategisk investering, og den der betragter det som en nødvendig omkostning. Det er væsentligt sjovere, at arbejde med den første kategori. Vi prøver i høj grad at påvirke vores kunder i den retning, og det går den rigtige vej nu. Det hjælper ikke, at investerer 1-5 millioner kroner i et dyrt system hver femte år, hvis ikke man foretager de løbende investeringer, og får det implementeret ordentlig. Så er det bedre, at bevare et lidt ældre system og så løbende implementere nye effektive forbedringer.

Hvor ser du dig selv om 10 år?

10 år er meget lang tid i it-branchen, men jeg kan forestille mig en leder stilling for en større it-afdeling. Det går så stærkt i it-branchen, og det er nok ikke realistisk, at tro man skal være i den samme virksomhed i mange år. Jeg tror it kommer til at få en langt højere plads på ledelsesplan. I dag er mange it-afdelinger langt ind under den økonomiansvarlige. Det tror jeg vil ændre sig, og de mennesker, der forstår og kan styre en hel virksomheds ERP, vil få langt mere indflydelse og ansvar.

Vil du fortsætte i it-branchen?

Det er ikke sikkert jeg fortsætter i branchen. Måske hopper jeg om på den anden side af skrivebordet, men under alle omstændigheder bliver det med en tæt tilknytning til branchen.
Jeg har været konsulent i godt 10 år nu, og rollen som rådgiver syntes jeg er superfed. Men måske kunne jeg bruge min erfaringer på en anden måde, og måske hjælpe virksomheder til at vurdere effekten af deres investeringer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere