Atea-aktionærer stopper aktieudvidelse til ansatte

På en ekstraordinær generalforsamling fik bestyrelsesformand Ib Kunøe et knebent nej til at udstede nye aktier, der skal belønne de ansatte.

Et forslag fra Ateas hovedaktionær og bestyrelsesformand Ib Kunøe blev i sidste uge afvist på en generalforsamling i selskabet. It-rigmanden ville have de andre aktionærer til at godkende en plan, hvor der blev udstedt flere aktier i selskabet, der skulle bruges til medarbejderaktier.
Men i stedet for de krævede to tredjedels flertal stemte kun 64,7 procent af de fremmødte aktionærer ja til Kunøe-forslaget.

Det var planen, at udstede fem millioner kroner nye aktier, som de ansatte kunne købe af. Hvis forslaget var blevet godkendt, ville samtlige ansatte i Atea kunne købe de nye aktier med 15 procents rabat, hvis de til gengæld fortsatte i Atea i mindst et år.

»Vi vil gerne gøre noget for de ansatte som har slidt og slæbt og kæmpet sammen med os,« siger Ib Kunøe.

Nederlaget har dog ikke fået ham til at opgive sin plan om at give aktier til de ansatte. Senere i dag går Ib Kunøe i krigsråd med resten af Ateas bestyrelse for at finde en ny plan for at sælge medarbejderaktier.

»Det kom som en overraskelse at forslaget blev nedstemt, men så må jeg prøve igen. Jeg har flere muligheder,« vurderer en hemmelighedsfuld Ib Kunøe.

Han forklarer, at det især var de store amerikanske fonde på generalforsamlingen som stemte nej, sandsynligvis fordi de ikke havde fået forklaret forslaget godt nok.

»Problemet er at alle de små aktionærer ikke stemmer. Hvis de havde stemt, havde det ikke været er problem,« lyder det.

Børsanalytiker Hallgeir Hollup fra det norske mæglerselskab ABG Sundal Collier vurderer, at aktionærernes nej til forslaget ikke betyder så meget for Atea. I stedet for at udstede nye aktier, kan Atea blot bruge af de ti millioner egne aktier, som selskabet har i forvejen. Atea har en plan om at finansiere yderligere opkøb af andre selskaber ved at betale med Atea-aktier, og med en foreslåede aktieudvidelse, ville Atea have haft egne aktier for over en halv milliard kroner. Men det er ikke nødvendigvis det bedste for selskabet at bruge egne aktier til at købe virksomheder.

»Det er godt at sætte en begrænsning for antallet af egne aktier. Det disciplinerer selskabet at betale kontant, for så ses det tydeligere på bundlinjen, hvad et selskab koster,« vurderer han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere