Artikel top billede

Konsulent-krigen: Vinder tal-nørden eller it-nørden?

ComputerViews: Verdens største revisorhuse er gået ind på it-konsulentmarkedet. Men kan de overhovedet slå it-folkene af banen?

For enden af regnbuen ligger som bekendt en guldskat.

Og skal man tro alverdens prognoser vil Business Intelligence-markedet eksplodere og BI-konsulenterne vil nærmest være deres egen vægt værd i guld.

I hvert fald hvis man skal tro IDC-analytiker Alys Woodward.

BI-tankegangen om at sætte strøm til virksomhedens mange data og dermed gøre forretningen klogere og smartere, er da også åbenlys tiltalende.

I et ledelsesperspektiv er det er smuk tanke.

Kun en anelse frygt for at man per automatik og nærmest bevidstløst, ukritisk og ureflekteret følger data, kan rejse et lille advarselsflag.

Du kan læse mere om den måske lidt langhåret diskusion her, hvor blandt andre den kontroversielle forsker Bjørn Lomborg deltager.

It-folk versus tal-folk

Det nye på BI-konsulentmarkedet er, at verdens fire største revisorhuse for alvor melder deres ankomst.

De vil tilbyde alt fra BI-rådgivning på strategisk forretningsplan til implementeringsrådgivning.

Revisorerne vil næppe kaste sig over it-drift, alene af den grund at de skal holde armslængde til deres uafhængige revision af kundernes regnskaber.

Fordelen for revisorerne i forhold til BI-rådgivning er, at revisorerne sidder på skødet af CFO'en.

"Vi vil være CFO'ens bedste ven," lyder det.

Ergo angriber revisorerne BI fra et forretningssynpunkt.

Noget de etablerede BI-konsulenthuse bestemt også prædiker. Teknologi for teknologiens skyld, fører som bekendt ingen vegne.

Så hos de traditionelle BI-rådgivere født ud af it-branchen lyder det altså også, at forretningen kommer først.

Men når alt kommer til alt, så skal rådgivningen ende ud i en teknisk løsning, som SAS Institute da også påpeger.

Spørgsmålet er lidt firkantet sat op, om det er lettere at komme fra tal-branchen og tilegne sig teknisk viden, eller det er bedre at fødes i it-branchen og tilegne sig forretningsviden.

Tiden vil vise, hvem der løber af med sejren.

Vinder BI krigen?

Et håb som flere lufter er under alle omstændigheder, at de nye spillere på markedet vil booste udbredelsen af BI-løsninger i Danmark.

For uanset hvilken baggrund en BI-rådgiver har, kan klog brug af BI ruste hele landets konkurrenceevne og trimme processer i det private erhvervslivet såvel som i den offentlige sektor.

God kamp.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere