Artikel top billede

Wupti og Leasy smeltet sammen - ejeren får 40 mio. i lommepenge

Medstifter og direktør Claus Kristensen forlader online-forhandleren Wupti, som samtidig bliver fuldt integreret i Leasy-koncernen.

Fem år efter opstarten af onlineforhandleren Wupti forlader medstifteren Claus Kristensen sit job som administrerende direktør i selskabet. Han følger dermed i fodsporene efter den anden Wupti-stifter, Torben Mouritsen, som forlod selskabet i forbindelse med, at de to stiftere i april i fjor solgte deres ejerandel i onlineforhandleren til Leasy-koncernen, der ejes af milliardæren Niels Thorborg.

Claus Kristensen beskriver sin exit fra Wupti som »udramatisk«.

Det seneste år er aktiviteterne i Wupti gradvis flyttet fra Århus til Leasys-hovedsæde i Odense. Senest er markedsføring og kundeservice rykket til Fyn, og i den forbindelse har Claus kristensen valgt at trække sig helt ud af selskabet, selvom han fik tilbudt en anden stilling i Leasy-koncernen.

»Wupti er nu fuldstændig integreret i Leasy, men drives videre som et selvstændigt brand,« siger Claus Kristensen.

Leasy-ejer Niels Thorborg er blevet en af Danmarks rigeste mænd på at sælge computere, vaskemaskiner og forbrugerelektronik med stærkt profitable afdrags- og leje-ordninger. Med Wupti-Leasy sammensmeltningen er han ikke blevet mindre velsitueret:  

I det nyligt offentliggjorte 2010-regskab kan man læse, at Leasy-koncernen skal udbetale et aktieudbytte på 40 millioner kroner til sin eneste aktionær.

Jobbet som øverste chef i Wupti skal fremover varetages af Peter Gram Møller, som også er marketingdirektør i Leasy.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere