Artikel top billede

Lov om piratbreve får modstand fra dag et

Er lovlige streaming-tjenster ved at gøre Pirate Bay gammeldags?

Siden kulturministeriets for fire år siden indledte arbejdet med antipirat-indgreb er der løbet meget vand i åen - og streamet meget video på nettet.

Faktisk er streaming blevet så udbredt, at piratkopiering flere steder er blevet et ubetydeligt problem for rettighedshaverne. (Læs artiklen: Danske pladebosser gnider sig i hænderne)

Derfor mener blandt andre Forbrugerådet og Telekommunikationsindustrien, at der ikke længere er det samme behov for et indgreb som brevmodellen.

"Relevansen for dette indgreb bliver stadigt mindre. Vi har hele tiden sagt, at brevmodellen var et overflødigt indgreb, og vores argument er kun blevet stærkere med udviklingen," siger Martin Salamon, chefkonsulent i Forbrugerrådet.

Også teleselskaberne er skeptiske overfor brevmodellen:

"Man kan godt komme i tvivl om, hvorvidt der overhovedet er brug for den her brevmodel i Danmark. Lovlige streaming-tjenester vinder frem overalt. For nylig kom det frem, at musikbranchen i Norge har vendt udviklingen, så man har løst piratproblemet og nu tjener masser af penge på nettet. Det har de gjort UDEN en brevmodel," lyder det fra Jakob Willer, direktør for Telekommunikationsindustrien.

At der i det lovforslag, som Kulturministeriet er klar til at sende i høring, er der lagt op til, at telebranchen betaler for sine egne udgifter til at opretholde brevmodellen, falder ikke i god jord i telebranchen:

"Det kan blive en betragtelig investering at udvikle it-systemer, som kan håndtere de opgaver, som teleselskaberne bliver pålagt gennem brevmodellen. It i et teleselskab er jo ofte en kompleks affære," siger Jakob Willer. Han vil sammen med den øvrige telebranche slås mod betalingsmodellen, når lovforslaget bliver sendt i høring.

"Vi vil ikke stille os i mod, at brevmodellen bliver indført, selvom vi tvivler på,  at den er nødvendig. Men vi finder det dybt uretfærdigt, at det er os, der skal betale for den", siger han.

ComON har spurgt rettighedshavernes interesseorganisation Antipiratgruppen, om ikke streaming-succes'en giver grund til at skrue ned for antipirat-indgrebne. Det gør den ikke, mener jurist Maria Fredenslund.

"Vi har da store forventninger til nye streaming tjenester som er på vej. Men der er stadig massive piratproblemer og dermed stadig behov for indgreb," lyder det fra Maria Fredenslund.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere