Artikel top billede

Libyen er tilbage på nettet

Efter et halvt år næsten uden internet er Libyen nu igen online.

Det ser ud til at libyerne er vendt tilbage til nettet efter et halvt år hvor landet har været næsten totalt afskåret. Det viser tal i den seneste State of the Mobile Web rapport fra norske Opera. Det nordafrikanske land forsvandt stort set fra radaren i februar, hvor Gaddafi-styret trykkede på den berømte ”kill switch” og afbrød helt for netadgang i landet.

Ifølge Opera forsvandt Libyen fra nettet omkring den 16. februar – det var omtrent det tidspunkt hvor oprøret mod Gaddafi startede. Nu er Libyen tilbage og antallet af brugere er steget dramatisk fra den 20. august og frem til i dag. Libyen er næsten – men ikke helt – tilbage til samme niveau som før oprøret i februar.

”Prøv at forestille dig at være offline i et halvt år! Jeg ville i hvert fald have det rigtig svært med det. Det er tydeligt at nettet er så indgroet i folks vaner at brugen hurtigt skyder i vejret igen efter en periode hvor det var været væk. Men situationen i Libyen er helt sikkert exceptionel når man ser på de seneste begivenheder der,” siger Opera-chef Lars Boilesen.

Men andre steder i verden ser det ikke så godt ud. Trafikken fra Iran faldt med 36 procent i juli. De fleste af brugerne forsvandt i løbet af fem dage, hvor datamængden faldt med hele 58 pct. Det kunne tyde på at myndighederne har strammet grebet om nettet, men der er ingen beviser for, at der rent faktisk sker en blokering af Opera Mini browseren.

Den mobile Opera Mini browser står især stærkt i Rusland, hvor væksten i sidevisninger har været på næsten 180 pct. i løbet af et år. Opera Mini står også stærkt i Indonesien og Indien. Rapporten fortæller, at der nu er flere Opera Mini-brugere i Nigeria end i USA.
 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere