Nemt at presse priser op på Lauritz.com

Hvis du er køber på Lauritz.com, så kan du være blevet snydt af en sælger, der har presset prisen i vejret. Det er nemlig både let og risikofrit.

320.000 danskere bruger det netbaserede auktionshus Lauritz.com. Men det er let for sælgere at presse priserne på deres egne varer op helt uden risiko, afslører gratisavisen 24timer. Uhæderlig forretningspraksis, siger en ekspert.

Sagen er nemlig, at Lauritz.com ikke kræver identifikation, før man kan oprette sig som køber. Dermed kan en sælger oprette sig som en helt fiktiv køber og byde på sin egen vare. Det er uden risiko, fordi selv hvis han vinder auktionen, så kan den fiktive køber ikke spores, hvorefter varen sættes til salg igen.

Avisen 24timer oprettede sig med både falsk navn, falsk adresse, et telefonnummer fra et taletidskort og en e-mail-adresse oprettet ved Yahoo. Med den opdigtede person, pressede de med held prisen på en telefon til omkring 1000 kroner op til 1350 kroner, efter auktionen var gået i stå ved 650 kroner.

Anders Jensen, konceptchef hos Lauritz.com, erkender overfor 24timer, at der er tale om et sikkerhedsbrist, som der skal gøres noget ved. Han fastslår dog, at hurtig adgang til at byde på varer, gør identificering af købere vanskelig.

Økonomiprofessor Flemming Hansen fra Copenhagen Business School tøver dog ikke med at kalde auktionshusets forretningspraksis for uhæderlig.

»Man kunne sagtens mistænke Lauritz.com for bevidst at tillade denne form for budgivning for at få højere salgspriser og dermed tjene flere penge i salærer,« siger han til 24timer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere