Ni ud af ti websites er åbne for hackerangreb

90 procent af de hjemmesider, vi kan besøge på internettet, er sårbare over for hackere, der for eksempel kan aflure vores personlige oplysninger. Det viser en ny rapport.

Tidligere på ugen offentliggjorde WhiteHat Security en rapport, der viser, at ni ud af ti websites har en eller anden form for svaghed, som hackere kan udnytte. Dette inkluderer alt fra phishing af kreditkort-oplysninger til det såkaldte CSRF (Cross-Site Request Forgery), hvor hackeren kan tvinge personlige oplysninger ud af offerets browser - for eksempel en password-ændring.

Rapporten, der er baseret på data indsamlet i løbet af de seneste to år, viser ydermere, at der i gennemsnit forekommer syv sårbarheder per hjemmeside.

Ifølge WhiteHat Security er hele 84 procent af forsikringsselskabernes websites åbne for hackerangreb. It-branchen indtager andenpladsen med 72 procent, mens sundhedstjenester er sårbare i 64 procent af tilfældene. 60 procent af de websites, der tilbyder finanstjenester, kan udnyttes af hackere.

Det skal bemærkes, at WhiteHat Securitys forretning er baseret på salg af services, der skal højne sikkerheden på websites.

Interesserede kan læse mere om rapporten ved at følge dette link.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere