Rambus og Intel gode venner igen

Efter et virvar af sagsanlæg er Rambus og Intel omsider vendt tilbage til forhandlingsbordet og underskrev i mandags en femårig licenskontrakt.

Aftalen giver Intel lov til at bruge al Rambus teknologi, mens Rambus tilsvarende får lov at benytte Intels teknologi til deres høj hastigheds hukommelsesinterface.


Det er egentlig ikke fordi at den gamle aftale mellem de to er udløbet, men begge parter fandt det fornuftigt at genforhandle dens indhold. Avo Kanadjian, marketingchef for Rambus udtaler, at de nærmere detaljer omkring aftalen er fortrolige.


Indtil for nylig kunne Intels Pentium 4 processorer kun bruges sammen med RDRAM (Rambus Dynamic RAM), mens selskabet i sidste uge præsenterede sin første Pentium 4 chip, som fungerede med den konkurrerende SDRAM (Synchronous Dynamic RAM).


Et andet eksempel på de forandringer, der er kommet i aftalen mellem de to selaksber, er at kontrakten nu er gensidig, forklarer Avo Kanadjian. Hvor det tidligere kun var Intel, som brugte Rambus teknologi, så håber Rambus nu også at kunne nyde godt af samarbejdet, forklarer han.


(Kilde: InfoWorld)




    Brancheguiden
    Brancheguide logo
    Opdateres dagligt:
    Den største og
    mest komplette
    oversigt
    over danske
    it-virksomheder
    Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
    Despec Denmark A/S
    Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

    Nøgletal og mere info om virksomheden
    Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

    Kommende events
    Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

    Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

    20. august 2024 | Læs mere


    Det Digitale Produktpas

    Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

    21. august 2024 | Læs mere


    Cyber Security Summit 2024

    På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

    27. august 2024 | Læs mere