15-årig tidsrøver får fast arbejde

Nordjysk Facebook-bureau ansætter kontroversiel og talentfuld programmør. Men han skal lave sine lektier først.

15-årige Blerim Cazimi delte vandene, da han i sidste måned fortalte om sine eskapader med likejacking på ComON. Det kan godt være, at Facebook-kampagnerne skaffede ham enkelte fjender, men direktøren i det nordjyske Facebook-bureau Pikuseru kunne straks se potentialet i den unge programmør, da han læste om ham på ComON.

“Jeg læste om ham hos jer, stod jeg lige og manglede en programmør. Han virkede rigtig dygtig, så jeg prøvede at finde ud af, hvilke ting han kunne. Da jeg fik kontakt til ham, bad jeg ham om at sætte noget sammen for mig, og det gik rigtig godt,” siger Michael Bisgaard til ComON, der er straks tilbød ham en freelancekontrakt.

“Det er de færreste 15-årige, der kan hvad han kan”.

“Det specielle ved ham er, at han har kendskab til så meget, og så har han interessen for at lære mere. Det, der fanger mig med ham, er, at han er så ivrig. Så snart jeg logger på et eller andet sted, hvor han kan se, at jeg er online, så spørger han, om jeg har noget arbejde til ham,” siger Michael Bisgaard fra Pikuseru.

I første omgang har teenageren sat sine fingeraftryk på flere konkurrence-applikationer til Facebook. For eksempel til Skive Kommune og AO Johansen.

Men kan man slet ikke se forskel på arbejdet fra en 15-årig og 25-årige programmør?

“Det er nok mest i forhold til arbejdsprocesser. Man skal helst sige: Du skal gøre sådan og sådan”. Den selvstændige tanke er måske ikke lige så udviklet. Men hvis du forklarer, at vi skal bruge det og det, så leverer han nogle rigtig gode ting til tiden.”


Må ikke droppe skolen

Ved siden af freelanceopgaverne har Blerim Cazimi også en skole at passe.

“Han går jo i 8. klasse, og skolen er det vigtigste, så jeg vil ikke tage hans tid, når han har opgaver eller eksamener. Derfor har jeg sagt til ham, at lektierne kommer i første række,” siger Michael Bisgaard.

Du blev selv opmærksom på ham i forbindelse med hans omdiskutterede Facebook-kampagner. Hvordan har du det egentlig med de ting, han har lavet på Facebook for sig selv ?

“Jeg har det fint med det, han har lavet. Dem, der har klikket ind på det, ved godt, hvad de klikker på. Hvis han gjorde noget dybt ulovligt og franarrede penge fra folk, så ville det selvfølgelig være problematisk. Men hvis han bare tjener lidt håndører på at vise nogle reklamer, så er det fint nok".

"Vi benytter ikke selv likejacking. Det er ikke den måde, vi tjener penge på. Jeg tænkte bare, at hvis knægten kan sidde og lave de ting, så kan jeg sikkert også give ham noget mere fornuftigt at lave," siger Michael Bisgaard.

Pikuseru laver Facebookstrategier og -kampagner og hjælper virksomheder med nytænkning. Firmaet, der blev stiftet i 2006, beskæftiger stifteren plus to freelancere og nu altså også Blerim Cazimi.




IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Service Line Specialist – EPS – SAP

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Scrum Master

Unik System Design A/S

Driftskonsulent for Hostingcenter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere