Medielicensen skal betales, selv om du ikke kan se DR

1. januar trådte den nye medielicens i kraft. Med den nye licens kan det blive svært at finde sortseere.

Fra den 1. januar forsvandt den klassiske tv-licens, som i steder bliver erstattet af en såkaldt medielicens. Men den nye licens bliver en stor udfordring, for DR har ikke en jordisk chance for at tjekke om danskerne har en internetforbindelse eller mobiltelefon, som lever op til de opstillede krav.

»Det kan vi sådan set ikke tjekke mere op på, end vi gør i dag med fjernsynsapparaterne. Det er op til borgerne og virksomhederne selv at tilmelde sig licensen,« siger Rikke Sloth, som er chef for DR-Licens, til Berlingske Tidende.

De nye licensregler betyder blandt andet, at du skal betale licens, hvis du har en internetforbindelse med 256 kbit. Medielicensen har fået kritik flere sider. Blandt andre har især mindre virksomheder kritiseret den nye licens via Håndværksrådet.

Samtidig er der mange, der stiller spørgsmål ved de opstillede krav. Blandt andre kan ikke alle brugere af Mac og Linux se tv på DRs hjemmeside, ligegyldigt hvor hurtig en forbindelse de har. Det får dog ikke Rikke Sloth til at ryste på hånden.

»Jamen, så er det bare sådan. Så skal du betale din medielicens alligevel, fordi din computer i forhold til bekendtgørelsen har den angivne hastighed,« siger hun til Berlingske Tidende og fortsætter:

»Jeg ved ikke, om det er urimeligt, for jeg ved ikke, hvor mange kunder det drejer sig om. Men de fleste danskere har en computer, et tv eller en mobiltelefon, og derfor skal de betale medielicens«.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere