Google vil fyre 300 medarbejdere

Googles opkøb af DoubleClick vil resultere i 300 afskedigelser. Det er konsekvensen af søgegigantens planer for den fremtidige virksomhedsstruktur, mener The New York Times at vide.

Da Google den 11. marts afsluttede opkøbet af verdens største online-annoncefirma, DoubleClick, erklærede man, at handlen sandsynligvis ville resultere i afskedigelser. I dag hævder The New York Times imidlertid at have kendskab til, hvor mange DoubleClick-medarbejdere, der skal til at kigge efter et andet job.

Avisens kilde, der efter sigende skulle have »direkte kendskab til Googles planer«, informerer om, at søgegiganten vil opsige 300 af de nyerhvervede medarbejdere fra DoubleClicks amerikanske afdeling. Det svarer til cirka en fjerdedel af annoncefirmaets samlede arbejdsstyrke i Amerika.

Google vil ikke bekræfte antallet af afskedigelser, men siger følgende i en pressemeddelelse:

»Siden vores overtagelse af DoubleClick gik igennem 11. marts, har vi arbejdet på at tilpasse DoubleClicks arbejdsstyrke i USA med vores organisatoriske plan for virksomheden. Som ved så mange sammenslutninger har denne tilpasning resulteret i en reduktion af beskæftigelsen i det opkøbte firma«.

Ifølge The New York Times påbegyndte Google sin prikkerunde i går, hvor et ukendt antal af DoubleClick-medarbejdere fik besked om deres afskedigelse. Nogle medarbejdere fik tilbudt en overgangsstilling, der vil ophøre, når de to virksomheder er blevet fuldt integreret.

Google ansatte 6.100 medarbejdere i løbet af 2007 og endte året med en samlet global arbejdsstyrke på 16.805 personer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere