Trådløs netværk misbrugt til bankrøveri

Finland opfordrer sine borgere til at sikre deres private netværk efter det er kommet frem at omkring 1,5 millioner kroner er stjålet fra en lokal bank gennem et ubeskyttet trådløst netværk.

Efter et elektronisk indbrud hos en finsk bank gennem et ubeskyttet hjemmenetværk opfordres private brugere nu til at gøre mere for at sikre deres trådløse netværk. En lokal afdeling af finansselskabet GE Money i Helsinki fik stjålet op mod 1,5 millioner kroner fra sin bankkonto i juni måned, skriver InfoWorld.

Politiet mener nu at selskabets 26-årige sikkerhedschef har stjålet software og adgangskoder, som hans medsammensvorne har brugt til at trænge ind i bankens systemer fra et privat ubeskyttet trådløst netværk. Tyvene troede åbenbart, at de kunne sløre deres spor ved at bruge en anden persons netværk.

I første omgang faldt mistanken på ejeren af det trådløse netværk og politiet gennemførte en ransagning af hans lejlighed, men politiet konstaterede hurtigt at han ikke var involveret. Men politiet fandt til gengæld MAC-adressen på den bærbare computer, som var brugt i datatyveriet, og kunne konstatere at computeren tilhører GE Money.

Det førte politiet på sporet af sikkerhedschefen og tre andre mistænkte, som endnu ikke er formelt sigtet i sagen. Det elektroniske bankrøveri har fået den finske Telestyrelse til at opfordre private borgere til at sikre deres trådløse netværk. Det anslås at mindst halvdelen af alle netværk er uden beskyttelse af nogen art.

Den danske sikkerhedsekspert Kenneth Rosenkrantz fra firmaet Allwireless bekræfter, at mange private brugere glemmer at sikre deres netværk, og dermed kan risikere at fremmede misbruger netværket til kriminelle handlinger.

»De fleste forsømmer det, fordi det ofte er for svært at konfigurere access pointet. Der findes i dag flere forskellige krypteringmetoder, og hver metode har en næsten uendelig række af begreber, som den enkelte bruger slet ikke kender til: WEP (shared eller "open"), 64bit eller 128bit nøglelængder, WPA-PSK, WPA-TKIP/AES. Den nybagte køber af det trådløse udstyr ved ofte ikke, hvor man skal starte og hvor man skal ende. Nemmere bliver det ikke, når man stadig kan opleve, at den medfølgende software fra producenten ikke fungerer hvis Windows XP's indbyggede klientsoftware er aktiv,« siger Kenneth Rosenkrantz til ComON.

Han mener at løsningen er at bruge software, der sørger for at det trådløse udstyr automatisk bliver installeret sikkert og korrekt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere