Fyn-avis lagt ned af hacking

I nat gik Fyens Stiftstidendes netavis ned og er fortsat utilgængelig. Avisens internetchef gætter på, at der er tale om en slags hacker-angreb, omend han undrer sig over, hvad motiverne skulle være med at angribe en lille provinsavis.

"På grund af unormal høj belastning af vores webserver, er netavisen desværre nede i øjeblikket. Vi mistænker årsagen til at være hacker-angreb."

Sådan står der at læse på adressen Fyens.dk onsdag formiddag.

Siden klokken et i nat har en teknikchef bakset med en rødglødende webserver i Odense. Serveren leverer normalt Fyens Stiftstidendes netudgave til 700 betalende abonnenter samt øvrige besøgende på de sider, der ikke er forbeholdt abonnenter.

Det var medarbejdere på avisen, der var på sen aftenvagt, der opdagede, at fyens.dk var væltet omkuld.

En ærgerlig internetchef på Fyens Stiftstidende, Troels Vinding, bekræfter, at alt tyder på en art hackerangreb. Han fortæller, at avisens teknikchef siger, at belastningen ikke på nogen måde ligner myldretid i den almindelige trafik på sitet.

Troels Vinding undrer sig dog samtidig over, at nogen får den idé at angreibe netavisen.

- Hvis jeg var hacker, kunne jeg nok finde nogle mere spændende steder at hacke end en lille dansk provinsavis. Det ville nok give flere point i hackerkredse at hacke Folketinget eller Det Hvide Hus, siger han.

Derfor gætter han på, at der snarere må være tale om, at nogen hackere udnyttter serveren bag Fyens.dk som redskab til at angribe andre mere interessante mål i et såkaldt Denial-of-Service-Attack. Det vil sige, at hackeren får et site til at tabe pusten fuldstændig ved at bombardere det med forespørgsler.

At den tilsyneladende hacking sker netop på terror-datoen 11. september har strejfet internetchefen, som dog har meget svært ved at se, hvad sammenhængen er mellem en dansk provinsavis og al Qaeda.

Troels Vinding oplyser, at der tidligere er konstateret en række forsøg på at hacke Fyens.dk, men indtil i dag uden konsekvenser.

- Vores tekniker er rimelig paranoid med hensyn til det sikkerhedsmæssige. Og når serveren igen kommer op at køre, vil han selvfølgelig gennemgå systemet og værne det mod lignende angreb, siger Troels Vinding.

Han forventer, at Fyens.dk vil være i luften senere i dag.

Alle de betalende net-abonnenter, der har måttet undvære deres avis i dag, får kompensation for nedetiden. De får forlænget abonnementsperioden med en uge, oplyser Fyens.dk på sin midlertidige side.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere