Priskrig mellem Blu-ray og HD DVD

I USA er der udbrudt priskrig mellem Blu-ray og HD-DVD. Den næste generation af videoafspillere koster nu ikke mere end en almindelig dvd-afspiller.

Der skulle være gode chancer for at gøre et godt køb i julehandlen, hvis du er på udkig efter en ny videoafspiller. De to formater Blu-ray og HD-DVD kappes om at afløse dagens dvd-format, og det har udløst en priskrig. En HD-DVD-afspiller fra Toshiba kan nu købes for 99 dollar i de amerikanske butikker - det er billigere end mange almindelige dvd-afspillere.

Priskrigen startede allerede i oktober, hvor store forhandlere som Wal-Mart og Amazon sænkede priserne for de første HD DVD-afspillere ned til under 200 dollar. Wal-Mart gik endnu længere og halverede prisen til 99 dollar for Toshiba HD-A2, og butikken fik solgt 90-100.000 afspillere på to dage.

Der var tale om et særligt kampagnetilbud og HD-A2 er en ældre model, men de nye HD-DVD-afspillere fra Toshiba skal også sælges for mindre end 200 dollar.

Sony har reageret ved at sænke prisen for sin Blu-ray-afspiller til 399 dollar, og kunderne får samtidig en 100-dollar-tilgodeseddel til filmkøb. Og meget tyder på, at Sony kan blive tvunget til at sænke prisen yderligere.

Ifølge analytikernes prognoser vil der være 600.000 HD-DVD-afspillere og 400.000 Blu-ray-enheder i de amerikanske husholdninger inden nytår. Men Blu-ray ligger foran målt på filmomsætningen; det ventes at omsætningen med Blu-ray-film vil ligge på 186 millioner dollar i 2007, mens HD-DVD kun når det halve.

Formatkrigen har fået mange forbrugere til at tøve med at anskaffe en af de nye afspillere. Først mod slutningen af 2008 vil det være muligt at udpege en vinder i formatkrigen, mener analytikere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere