IT-sikkerhed: Dansker hædret internationalt

Kun 27 år gammel har en ambitiøs vestjyde gjort sig bemærket som en dansk stjerne i sikkerhedsuniverset. Den globale sikkerhedsorganisation SANS har tilbudt Peter Vestergaard en plads i en eksklusiv international bestyrelse som foreløbig den eneste dansker.

Som barn var han springgymnast og lærte at overgå sig selv - fremfor at springe over, hvor plinten var lavest. Som ung uddannede han sig til revisor og trænede sin tæft for detaljen og systematikken. Og så foretog han et brat brancheskift til IT-sikkerhedsverdenen kort før årtusindskiftet.

- Det var hastigheden i IT-branchen der trak. Det skulle gå lidt hurtigere. Siden har det godt nok også grebet meget om sig i løbet af kort tid, siger Peter Vestergaard.

Peter Vestergaard
    Karriere:
  • 2002: Teknisk chef i Protego
  • 2001: Teknisk chef i Vigilante
  • 2001: Sikkerhedskonsulent i Hewlett Packard
  • 1999: IT Infrastruktur Administrator i Oticon
  • 1997:Garder i Den Kongelige Livgarde
  • 1994: Revisor i Deloitte & Touche

    Certificeringer
    :
  • 2002: Giac Certified Firewall Analyst (GCFW)
  • 2000: Cisco ICND, Interconnecting Cisco Network Devices
  • 2000: Updating support skills from Microsoft Windows NT 4.0 to Windows 2000
  • 1999: Implementing and supporting Microsoft Windows NT Workstation 4.0
  • 1999: Implementing and supporting Microsoft Windows NT server 4.0
  • 1999: Networking essentials
  • 1999: Implementing and supporting NT server 4.0 in the Enterprise
  • 1999: Internetworking with Microsoft TCP/IP on Microsoft windows NT 4.0
  • 1999: Implementing and supporting Microsoft Internet Information Server 4.0

    Uddannelse
    :
  • 1996: Gymnastikhøjskolen i Ollerup
  • 1996: Handelsdiplomuddannelse, Esbjerg
  • 1994: Højere Handelseksamen, Grindsted

    Privat:
  • 27 år
  • Bosat på Frederiksberg med kæreste

Han har netop fået en plads i GIAC Advisory Board - en bestyrelse i den anerkendte forsknings- og uddannelsesinstitution, SANS (System Administration, Networking and Security). Her er han med til at vurdere certificeringer og involveret i SANS' sikkerhedsprojekter. Dermed er Peter Vestergaard kommet med i inderkredsen af højt estimerede sikkerheds-eksperter.

Tidligere på sommeren vandt han desuden andenpladsen som Network Professional of the Year ved Networking Industry Awards i Birmingham.

Til daglig bestrider han en lederstilling som teknisk chef i Protego - sikkerhedstestfirmaet, der opstod af asken efter konkursramte Vigilante.

Selvlært og certificeret

Peter Vestergaards opnåede position baserer sig ikke på en traditionel IT-uddannelse som datamatiker, datalog eller ingeniør.

- Når folk undrer sig over det, er mit modsvar, at om fem år er det mig, der underviser på datamatikeruddannelsen. Den virkelige verden går hurtgere, end offentlige uddannelsesinstitutioner kan følge med i. Selvom jeg nogle gange kan savne grundlæggende kendskab til nogle ting, mener jeg, at certificeringer er mere praktisk anvendelige, og erfaring er mere værdifuldt, siger Peter Vestergaard.

Det er flid, flair og fokus, der driver Peter Vestergaard fremad. 45-60 timer om ugen går med IT-sikkerhed på arbejdspladsen og derhjemme.

På ganske få år har han taget ni certificeringer sideløbende med fire forskellige jobs i IT-miljøet. Men han kender ikke til følelsen af kronisk stress.

- Nej, jeg bliver aldrig stresset. Kunsten er at afsætte tiden til det, man vil, og at nedprioritere andre ting. Det er jo, når man synes, man skulle noget andet samtidig, man bliver stresset, mener Peter Vestergaard.

Ikke så meget snak

Hans motto er "make it happen".

- Med det mener jeg, at fornuftige og givtige projekter kan tales ihjel og overfyldes med ressourcer - og i det spil er jeg den person, der løser problemerne, mens de andre snakker om, hvordan de vil gøre. Handling med omtanke - i stedet for omtanke uden handling, siger Peter Vestergaard.

Netop handlekraft og ansvarsbevidsthed er nogle af de centrale kompetencer i et skudsmål fra topledelsen i det nu forgangne Vigilante. Lars Neupart var godt tilfreds med den ivrige unge mand.

- Peter Vestergaard kan man give opgaver, og han får tingene til at ske. Han er en dygtig sikkerhedskonsulent og har specielt en god forståelse for sikkerheden i et Windows-miljø. Samtidig er han en rar lun jyde, der skaber en god stemning omkring sig. Han er et kommunikationstalent, siger Lars Neupart, der i dag driver firmaet Neupart.

Han undrer sig ikke over, at der kan komme en IT-sikkerhedskarriere ud af en revisoruddannelse.

- At afprøve sikkerhed er jo ikke så forfærdeligt langt fra at revidere regnskaber og andet. For selvom det lyder så eksotisk, at man skal hacke computere for at finde huller, er det i virkeligheden også noget tørt og systematisk udover det kreative, mener Lars Neupart.

Selv er Peter Vestergaard stadig lidt paf over den hastige karriere og den internationale hæder.

- Det er kommet bag på mig, at det er gået så stærkt - ikke mindst i en tid med afmatning. Men mine resultater må jo have været tydelige nok, siger vestjyden.

Hans ambitioner for de kommende år er at udvikle Protego til en succes og personligt at blive blandt de personligheder i sikkerhedsverdenen, der "har noget at skulle have sagt og bliver hørt".

Relevant link:
Listen over de personer, som har bestået SANS' certificering GDFW med og uden hæder.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere