KMD klokker i børnepengene

SKAT må betale for store beløb i børnepenge og giver røffel til KMD.

Omtrent 50.000 familier kan se frem til at få udbetalt et for stort beløb i børnepenge den 20. januar. Det skyldes en it-fejl hos it-firmaet KMD, som derfor nu får en reprimande fra SKAT.

"Det er ganske enkelt ikke godt nok, og det taler vi med KMD om," siger koncerndirektør i Skatteministeriet, Jesper Skovhus Poulsen.

Borgerne kan dog ikke se de ekstra penge som en gave, snarere et forskud. SKAT vil nemlig trække beløbet - der er på op til 3000 kroner - i senere udbetalinger.

"For at gøre det nemmest muligt for de berørte familier har vi valgt en model, hvor vi trækker pengene henover året. Ingen familier skal altså gøre noget," siger Jesper Skovhus Poulsen.

SKAT har desuden sendt breve til de cirka 50.000 familier, hvor de oplyser om fejlen.
 

KMD var for langsomme

Når uheldet kunne ske, skyldtes det, at KMD ikke havde nået at tage højde for nye regler for børnepenge i deres it-systemer.

Som en del af Genopretningspakken vedtog Folketinget sidste år et loft for børnepengene. Loftet betyder, at en familie maksimalt kan modtage 35.000 kr. i børne- og ungeydelse. Kun modtagere med mindst tre børn vil blive omfattet af loftet.

Det nye loft skulle indarbejdes i it-systemerne, men KMD har ikke nået at lave de nødvendige ændringer i it-systemerne. Derfor har SKAT været nødt til at benytte den tidligere model for udbetalinger - altså uden det nye loft.

"Det er utrolig uheldigt og alt andet end tilfredsstillende. Ny lovgivning kan i forvejen skabe uklarhed, og når der så er fejl i udbetalingerne, er vi med til at mudre billedet for borgerne," siger Jesper Skovhus Poulsen.

Rent praktisk vil fejlen blive rettet på den måde, at den for meget udbetalte børne- og ungeydelse vil blive genopkrævet over de næste tre kvartalsudbetalinger fra og med april. Familierne vil altså få udbetalt "for meget" i januar og "for lidt" de tre næste kvartaler. Set over hele året vil alle familier få den ydelse, som de er berettiget til.

Fejlen betyder, at nogle familier med mange børn i værste fald skal lægge 3.000 kr. til side ved januarudbetalingen, som bliver trukket fra i ydelsen over de næste tre kvartaler med 1.000 kr. pr. kvartal. Ingen familier, uanset antallet af børn og børnenes alder, skal lægge mere end 3.000 kr. til side.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere